Televizi zaměřenou na osvědčené hudební hity nyní naladí diváci ve stejné síti jako další hudební kanály Óčko, Óčko Star a všechny programy televize Prima.

Ke změně celoplošné vysílací sítě DVB-T2 se rozhodla hudební televize Retro Music TV. Doposud ji diváci mohli naladit v multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting, ode dneška je možné tento program naladit také v multiplexu 22, který provozují České Radiokomunikace (CRA). Stanice tak získala stejné pokrytí jako další hudební kanály Óčko a Óčko Star. „Vysílání se spustilo dnes v 10:00,“ informovaly CRA. „Retro Music TV zaujímá pozici, která byla označena jako Test 3, kdo měl tuto pozici na své předvolbě, nemusí nový hudební kanál ladit,“ dodaly s tím, že kromě dvou Óček ve stejné síti vysílají i všechny programy televize Prima.

Retro Music TV dočasně zůstane i v multiplexu 24. Z této sítě by měla odejít ke konci února příštího roku, informoval server Český rozhlas Digitální rádio. Přechodem do multiplexu 22 získá stanice lepší pokrytí a dostane se do více domácností. Program, který vznikl před deseti lety, využíval do konce října kapacitu Regionální sítě 8, již CRA provozovaly ve všech krajských městech včetně Prahy a byla dostupná ve standardu DVB-T. Retro Music TV také vysílala v pražské Regionální síti 12, již nadále provozují CRA. V tomto multiplexu zůstávají už jen dva hudební kanály – Óčko Expres a Óčko Black – přičemž druhý jmenovaný zůstane prostřednictvím terestrického vysílání v Praze dostupný pouze do Nového roku.

Štítky