Čtyři nové pohádky zahrnují i jednu koprodukční česko-slovenskou a další ve znakovém jazyce v níž se představí neslyšící herci (Loupežnická balada).

Ta štědrovečerní se jmenuje O vánoční hvězdě (foto v úvodu) a v podhůří Západních Tater ji točil Karel Janák mimo jiné s Aňou Geislerovou a Terezou Rambovou. Hledal místo do kterého umístit malebnou vesnici v níž žije učitel Václav a kde se objeví hvězda Denička, kterou na zem srazila žárlivá Proxima.

Hodinářův učeň.

Láska je také hlavním motivem výpravného snímku Hodinářův učeň, který Česká televize premiérově uvede 25. prosince. Pohádka Jitky Rudolfové má být v mnoha ohledech atypická a originální a v hlavní roli hamižného hodináře uvidíme Viktora Preisse.

Jaký bude konec roku a vánoční svátky na programech skupiny Prima?

Třetí vánoční pohádka o lásce a spravedlnosti s Lindou Rybovou v roli Paní vod a pramenů se jmenuje O léčivé vodě a je to příběh koprodukční se slovenskou RTVS. Vysílat se bude 26. prosince.

O léčivé vodě.

Bohatá nadílka bude pokračovat i v Novém roce, kdy na diváky čekají komedie Poslední Aristokratka Jiřího Vejdělka nebo Vlastníci Jiřího Havelky, což je snímek, který získal tři České lvy a dvě Ceny české filmové kritiky. V neděli 3. ledna 2021 nabídne stanice ČT1 i první díl nové minisérie Božena v níž hlavní roli ztvární Anna Kameníková a Aňa Geislerová.

A co nabídnou další dvě stanice České televize?

  • ČT art připomene dvousté padesáté výročí narození Ludwiga van Beethovena, chybět nebudou ani záznamy koncertů klasické i pop-rockové hudby a zajímavé informace například o Marilyn Monroe nebo Jiřím Menzelovi.
  • ČT3 rozšíří od 12. prosince své vysílání do 22:00 hod. a do vysílání zařadí to nejlepší ze zlatého fondu. Připomene ale také například výročí Františka Filipa a Vlastimila Brodského.

Štítky