Nejvyšší zájem byl z tzv. designových televizorů, jinak řečeno atypických, zaznamenán v případě The Frame, který se v klidovém režimu dokáže změnit v obraz. Firma ho v Česku a na Slovensku nabízí rok, první tisícovku prodala už po 25 týdnech.

Česká republika a Slovensko je pro Samsung jedním z pěti nejúspěšnějších evropských trhů co do zájmu o „lifestylové“ televizory. Korejský výrobce letos na oba trhy uvedl tři řady, a to zmiňovaný The Frame, The Serif, který nepotřebuje stolní podstavec a dodává se i s podlahovým, a The Sero, což je momentálně jediný televizor na světě s otočnou obrazovkou.

Televizory Samsung 2020: nové podsvícení, bezrámečkový design a poprvé Wi-Fi 6 i HbbTV 2.0

„Nejúspěšnější je na u nás The Frame. „Prvních 100 televizorů jsme dokázali prodat za pouhých šest týdnů po uvedení na trh,“ říká Michal Forejt, ředitel divize spotřební elektroniky ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Televizor Samsung The Frame QE43LS03 si zaslouží pochvalu i obdiv

Češi zde preferují především úhlopříčku 140 cm (55″), oblíbili si ale i 81 cm (32″) uvedenou teprve letos na jaře. Tato velikost je zajímavá i tím, že se dá umístit na stěnu i vertikálně a na rozdíl od ostatních je také v rozlišení Full HD. Ke každému Framu si navíc můžete dokoupit vyměnitelné rámečky ve čtyřech barevných variantách. Za první rok prodeje v České republice byl největší zájem o béžové, které tvořily 40 % poptávky. Zajímavé je i to, že každý desátý majitel televizoru The Frame využívá členství v Samsung Art Store, jehož prostřednictvím se dají nakupovat a měnit umělecká díla.

Televizor Samsung Serif QE55LS01T: skutečný nářez, a to nejen designový

Co se týče modelu The Serif, který nepotřebuje ani stojan (rám má profil velkého „I“), ten je ke koupi ve dvou barvách: bílé (Cloud White) a modré (Cottin Blue), a to v úhlopříčkách 109, 124 a 140 cm.

Unikátní televizor Samsung Sero QE43LS05T nezaujme jen omladinu, ale všechny trochu jen hravé

The Sero s otočnou obrazovkou má integrovaný stojan, motorické otáčení a dokoupit můžete kolečka pro snadný přesun po místnosti. U nás je ke koupi pouze v úhlopříčce 43″, tedy 109 cm.

Samsung také zveřejnil výši podílu designových televizorů na celkovém prodeji v Česku. Jde o 3,3 % a číslo prý neustále roste. Ve třetím čtvrtletí 2020 dosáhlo téměř pěti procent.

„Tato hodnota nás řadí mezi TOP 5 poboček Samsungu v Evropské unii,“ upozorňuje Michal Forejt. „Je vidět, že čeští zákazníci stoprocentně akceptovali nový koncept televizorů a stále více jej vyhledávají. Očekáváme tedy, že zájem o lifestylové TV nadále poroste, stejně jako jejich podíl na celkovém počtu prodaných QLED televizorů.“