UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Dokrývač využije stožár společnosti CETIN a pokryje signálem nejen Mosty, ale i blízký Jablunkov poblíž hranic se Slovenskem.

Nový dokrývač pro Jablunkov a Mosty u Jablunkova v Moravskoslezském kraji dnes spustí celoplošný multiplex 24, který provozuje společnost Digital Broadcasting. Půjde již o třetí nový vysílač či dokrývač, který posílí pokrytí multiplexu 24 v tomto regionu a za éry DVB-T vysílání multiplexu 4 jej operátor nevyužíval. „25. listopadu zahájíme testování vysílání z lokality Mosty u Jablunkova na 45. kanále,“ sdělil Digital Broadcasting na svém webu. Již dříve multiplex 24 spustil nový vysílač ve Frenštátu pod Radhoštem, odkud vysílá z Velkého Javorníku na dvou kanálech dvěma různými směry pro Zlínský a nově i Moravskoslezský kraj. Další nový vysílač pak multiplex 24 zprovoznil na Lysé hoře u Frýdku-Místku.

Vlastní dokrývač v Mostech u Jablunkova má i Česká televize pro svůj veřejnoprávní multiplex 21. Vysílá na kanálu 33 z lokality Záděra poblíž stožáru CETINu, na kterém má Digital Broadcasting svůj nový dokrývač. Pro ČT jej provozuje společnost Profi-invest. Diagram pokrytí obou dokrývačů je velmi podobný. Česká televize zde může vysílat maximálním výkonem 19 W, Digital Broadcasting 50 W.

Štítky