Všechny programy Primy lze naladit prostřednictvím DVB-T2 v celoplošném multiplexu 22. Óčko Black bude v pražské Regionální síti 12 dostupné pouze do konce roku.

Pražská Regionální síť 12, která vysílá z žižkovského vysílače na kanálu 47 ve standardu DVB-T, dnes vyřadí ze své programové nabídky stanici Prima +1. Prostřednictvím svého účtu na Twitteru o tom informoval Marcel Procházka, ředitel sekce regulace Českých Radiokomunikací, které tuto síť provozují. „Dnes v poledne vypneme program Prima +1 v regionální DVB-T síti RS12, která vysílá ze Žižkovského vysílače. Prima +1, stejně jako ostatní programy skupiny Prima, vysílá v celoplošné DVB-T2 síti 22. V RS12 zůstává vysílat Óčko Expres a Óčko Black,“ uvedl Procházka. Všechny programy Primy jsou dostupné v celoplošném multiplexu 22, který vysílá v novém standardu DVB-T2.

Další program opustí Regionální síť 12 na přelomu roku. Óčko Black je totiž v pražském multiplexu pouze dočasně, jako ochutnávka placeného programu, který je primárně šířen v kabelových sítích, IPTV a přes satelit. Naopak sesterská stanice Óčko Expres by měla v pozemním vysílání prostřednictvím Regionální sítě 12 pokračovat i nadále. Program v minulosti využíval Regionální síť 8, jež pokrývala všechna krajská města. Tento multiplex ale musel ke konci října ukončit vysílání, protože mu vypršela platnost individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů.

Štítky