Program zahájí vysílání v pátek 20. listopadu ve 20 hodin přenosem kabaretu Pot a lesk. Naladit ho bude možné v celoplošném multiplexu 23.

Nový kulturní televizní kanál Naživo, který nabídne živé přenosy divadelních a kabaretních vystoupení, vstoupí již zítra do pozemního digitálního televizního vysílání DVB-T2 v České republice. Za projektem stojí divadelní soubory Jatka78, Cirk La Putyka a společnost Heaven’s Gate režiséra Viktora Tauše. Všechny tři subjekty mají jednatele v provozovateli stanice, společnosti Kanál Naživo s.r.o. Stanice slibuje živé přenosy představení souborů Cirk La Putyka, Jatek78, Amerikánky, Vosto5, Divadla Na zábradlí, Divadla Minor a dalších, bude však vysílat i koncerty Lenky Dusilové, České filharmonie či Báry Polákové.

Televize Naživo využije volnou kapacitu v celoplošném multiplexu 23, v němž vysílají programy skupin Nova, Barrandov nebo NASA UHD. Kanál Naživo slibuje vysílat i dětská představení a plánuje originální televizní reklamy hrané loutkoherci. Nad projektem převzal záštitu ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD), resort také na projekt přispěl finančně. S velkou pravděpodobností půjde o dočasný projekt po dobu, kdy jsou uzavřena divadla, kina a další kulturní zařízení. Lineární vysílání stanice Naživo bude k dispozici zdarma, opožděné sledování pak bude přístupné za poplatek na internetové platformě Filmnaživo.cz.

Diváci budou moci během vysílání finančně podpořit soubor, který právě vystupuje, a to formou SMS nebo DMS. Polovina částky poputuje danému souboru, polovinu využijí provozovatelé stanice na výrobu dalších pořadů.

Štítky