UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Pro operátora sítě, společnost Digital Broadcasting, jde již o 73. spuštěný vysílač nebo dokrývač DVB-T2.

Televizní diváci na Táborsku a Soběslavsku mohou od Vánoc lépe přijímat programy šířené pozemní digitální sítí 24, kterou provozuje společnost Digital Broadcasting. Tematické kanály skupiny Nova, ale také Šlágr TV, Joj family, Sport 5 nebo Prima Comedy Central, nově vysílají z lokality Miličín na kanálu 30. „K 23. prosinci 2020 vysílá multiplex 24 již ze 73 lokalit a dosáhli jsme při tom pokrytí 96,8 procenta obyvatel České republiky a 91,6 procenta území,“ informoval Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting s tím, že k dalšímu rozšiřování pokrytí dojde v roce 2021. „Již nyní připravujeme vysílací technologie v dalších lokalitách,“ dodal.

Dokrývač Miličín se nachází poblíž Votic, odkud vysílají konkurenční sítě Českých Radiokomunikací z jednoho ze základních vysílačů DVB-T2 v lokalitě Mezivrata. „Naším strategickým cílem je, v rámci trvalého zlepšování podmínek pro provozovatele vysílání a diváky, i nadále zvyšovat jak pokrytí, tak i penetraci a umožňovat tím příjem námi vysílaných televizních programů pro čím dál tím více diváků. Tím samozřejmě chceme stále více upevňovat naši pozici významného hráče v rámci zemského celoplošného i regionálního televizního vysílání v České republice,“ uvedl jednatel Digital Broadcasting Radim Pařízek, podle něhož je jednou z motivací pro zlepšování pokrytí i rozhodnutí skupiny Nova šířit v multiplexu 24 nejen tematické kanály Nova 2, Nova Action a Nova Gold, ale i hlavní program Nova.

Aktuální pokrytí multiplexu 24 ze všech 73 spuštěných lokalit (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky