Podivný rok 2020 kupodivu zakončují veskrze pozitivní slevové akce. Když hledáte, a nenecháte se odradit, narazíte na zajímavé věci nejen u televizorů a set-top boxů pro DVB-T2 na které se zaměřujeme my.

Společnost Electro World jako jediná svou povánoční výprodejovou akci oznámila slušně, tj. tiskovou zprávou s tím, že „Letos mohou nakupující získat produkty se slevou až 56 %.“

Slevy se podle zprávy vztahují jak na kamenné prodejny, tak i na e-shop, byť jsou časově trochu posunuty, kvůli otevírací době.

Bohužel i letos narazíte na to, že nikde nevidíte podmínky akce a už by se na to měla zaměřit i Obchodní inspekce. Nakupující to akorát mate, obchody na tom ovšem mohou profitovat. I to berte v úvahu před nákupem!

 

Kategorie si u Alzy můžete vybírat hned na hlavní stránce akce a na rozdíl od minulého roku tu nyní najdete i televizory!

Alza: oproti loňsku výrazně vylepšeno, výpis podle výše slevy zachován

Obchod měl, na rozdíl od loňska, na všech pobočkách zavřeno jak 25., tak 26. prosince. Nicméně „Velkolepý výprodej“ odstartoval už 24. 12. 2020 ve 13:00 hod. a bude končit 31. 1. 2021 ve 23:59 hod., nebo při vyprodání zásob.

Alza letos svou povánoční akci uvádí slovy „Velkolepý výprodej“, ale jinou narážku na olbřímí tureckou telenovelu tu nehledejte. Jako obvykle hned na úvodní stránce vidíte rozdělení do výrobkových kategorií, kterých je letos výrazně více než loni. A kupodivu je tu i nejfrekventovanější komodita, tedy televizory. Pokud hledáte set-top boxy, musíte do kategorie Příslušenství a Pro televizi, kde je například i satelitní technika a multimediální centra.

Na rozdíl od loňska, kdy tu nebyl jediný nový výrobek („Jen rozbalené, zánovní, použité“), tu něco málo bylo i když pouze dva kusy s minimálními slevami sedm a čtrnáct procent. Set-top boxy ale kupodivu najdete i přímo v kategorii Televize, kde ale – na rozdíl od první cesty – byl uveden pouze jeden výrobek.

A pak že všechny cesty vedou Říma… 🙂

V televizorech už výrobků bylo podstatně více (kolem pěti desítek), a to od 2590 Kč do 84.990 Kč. Alza také jako jediná i letos nabízí seřazení televizorů podle výše slevy, což je nesporně výhodné. Zde exceloval LG 65NANO95 s cenou 39.990 Kč, rozlišením Ultra HD (8K) a deklarovanou slevou 47 %.

 

Povánoční výprodej u CZC ukáže televizory na jedné hromadě s dalším „videem“. Dá se to ale obejít i když obchod to zrovna neusnadňuje…

CZC: televizory na jedné hromadě s dalším zbožím

Obchod akci na hlavní stránce uvozuje sloganem „Výprodej se 100% férovými slevami právě odstartoval“, po kliknutí už vidíte nápis „Povánoční výprodej“ a řadu kategorií k výběru. Stejně jako loni tu však nejsou uvedeny podmínky akce.

Televizory najdete v kategorii „TV a video“, kde už nic dalšího zaškrtnout nešlo a celý výpis tak zahrnuje nejen TV ale také například antény, USB Wi-Fi adaptéry či set-top boxy. Orientace je tedy horší, výpis podle výše slevy udělat nelze a máte tu jen obvyklé Nejlevnější, Nejdražší či třeba Doporučené. Podrobné filtrování toho moc neodhalí a ani zde nešlo vypsat pouze televizory a nastavit dokonce i tak základní věci, jako jsou například úhlopříčka nebo rozlišení. V podstatě tu šlo vybrat pouze značku.

Na rozdíl od loňska set-top boxy už nenajdete pod „Příslušenství“ a byly pouze ve výše uvedené kategorii. Zjistit také jaký televizor je nejlevnější dá chvíli práce (2990 Kč), s nejdražším je to jednodušší (189.990 Kč).

CZC mělo v době psaní článku (včera) výprodej nejméně přehledný. Tedy pokud toužíte po televizoru. Náhodou jsme přišli na drobnou kličku a nakonec zjistili, že se „pouze televizory“ vypsat dají, jen je to poněkud „kolem hlavy špatnou rukou“.

Na úvodní stránce výprodeje si nevšímejte nahoře vypsaných kategorií, ale jděte do levého sloupce na „Podrobné filtrování“ a „Druh zboží“. Zde se proberte kategoriemi a nechte si zobrazit všechny (bylo jich 88). Pak najdete Televizory a výpis tentokráte – alespoň v našem případě – obsahoval skutečně jen toto zboží.

 

U ElectroWorldu představují úvodní dvě stránky jen jakousi upoutávku. Pokud chcete rovnou na všechny slevy, sjeďte na konec stránky a klikněte rovnou na „Zobrazit další produkty ve výprodeji“.

ElectroWorld: děláme to po svém (proč také ne…)

Obchod uvádí akci sloganem „povánoční výprodej se slevami až 56 %“ a úvodem také informuje o podmínkách i když momentálně uvádí pouze první vlnu (v tiskové zprávě oznámil, že budou dvě).

Výprodeje, podle tiskové zprávy, odstartovaly hned 24. prosince po půlnoci a „potrvají až do 17. ledna 2021“, přičemž první dva dny byly slevy dostupné pouze na e-shopu. Od 27. 12. jsou slevy k dispozici i v kamenných prodejnách, které byly 25.a 26. prosince uzavřené. „Slevová akce je rozdělena do dvou vln, kdy první bude ukončena 3. ledna a od 4. ledna se spustí druhá vlna s dalšími zlevněnými produkty.“ Tohle ale na stránkách Eletroworldu na záložce „Výprodej“ nevidíte a ještě 27. prosince se tu psalo: „Slevy platí při nákupu na e-shopu jen do 3. 1. 2021 nebo do vyprodání zásob.“

Po vstupu na webovou stránku akce nebyly k dispozici žádné kategorie výrobků, ani žádné filtry a výpis se – stejně jako loni – tvářil, že má pouze dvě strany. Nicméně byla tu volba „Zobrazit další produkty ve výprodeji“ a v ní už filtry a kategorie byly.

V části „Televize, Foto, audio a video“ najdete televizory pod názvem „Televizní technika“ a „Televize“. Set-top boxy najdete v kategorii „DVB set-top boxy“.

V televizorech si dejte pozor na prodej „vystavených kusů“, které si – pokud je chcete – můžete i vypsat. Vedle celé řady filtrovacích parametrů, jako cena, značka, úhlopříčka či rozlišení si je může i seřadit například od nejlevnějších, výrobky jde mezi sebou i porovnávat. Řadit podle výše slevy nešlo.

V televizorech bylo včera kolem 140 modelů, nejlevnější začínal na 2990 Kč, nejdražší na 74.990 Kč, přičemž sleva na tento Samsung QE65Q950RBT (2019) dělala 42 %, a to je v případě tohoto 8K televizoru hodně zajímavé a tady bychom se toho ani nebáli! V set-top boxech to bylo včera navečer 27 modelů, nejlevnější začínal na kulantních 444 Kč, nejdražší na 3498 Kč.

Mezi nejzajímavější zlevněné produkty (nikoli podle tiskové zprávy) patřil, vedle výše zmiňovaného Samsungu, set-top box s DAB, TechniSat DigiPal DAB+ (oněch 3498 Kč) a TechniSat DigiPal T2/C DVR (1989 Kč).

 

Podmínky Povánočního výprodeje nikde nenajdete, je tu jen velmi vysoká maximální sleva, která nejspíše naláká (nejvyšší ze všech obchodů). Vypsat si ale výrobky podle její výše nejde, takže…

Mall: nepříliš důvěryhodný výprodej

Výprodej jménem „Udělejte si druhé Vánoce“ je opět bez zjevných podmínek akce, které jsme přes všechnu snahu nenašli ani na spodu stránky ani v sekci „Vše o nákupu“. Nikde také nebyl termín do kdy a do kdy akce vlastně platí.

Na hlavní stránce jsou jasně viditelné kategorie, televizory jsou v části „Televize a audio“, kde si následně může vybrat další upřesňující kategorii, včetně Televizorů nebo Set-top boxů. A protože v televizorech jsou například i držáky a dálkové ovladače, připravil obchod další filtr (Televize) po němž se už konečně dostanete tam, kde chcete být.

Včera navečer jich tu bylo více 170 a seřadit je můžete podle obvyklých kritérii (Doporučujeme, Nejnižší ceny, Nejvyšší ceny a Hodnocení). Zda jde o nové nebo vrácené zboží nezjistíte, výpis podle výše slevy chybí. U některých výrobků byl ještě vidět počet zbývajících kusů na skladě.

Nejlevnější televizor byl za 2190 Kč, nejdražší za 289.990 Kč, ale u něj – a u dalších – žádná sleva uvedena nebyla, takže věřte Mallu…

U set-top boxů možná budete překvapeni (pokud před tím navštívíte jiné obchody) počtem modelů (skoro 30). Nejlevnější přišel na 493 Kč, nejdražší 1699 Kč. Nejvyšší sleva je poněkud utajena, ale u toho mála set-top boxů se to dá zjistit… Takže 61 %…

Štítky