Digital Broadcasting pokračuje v dokrývání nedostatečně pokrytých míst multiplexu 24, tentokrát se soustředí na pohraničí. Od Českého telekomunikačního úřadu získal tři nové kmitočty.

Televizní diváci ve Frýdlantském výběžku se dočkají programů celoplošného multiplexu 24. Jedno z největších území bez signálu sítě provozované společností Digital Broadcasting pokryje dokrývač v Albrechticích, pro který operátor získal kmitočet od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Multiplex 24 zde bude vysílat na kanálu 43 z lokality Heřmanice maximálním vyzářeným výkonem 100 W, který umožní pokrýt blízký Frýdlant v Čechách a okolní obce. Lepšího signálu multiplexu 24 se dočká také Broumovský výběžek, pro který operátor získal kmitočet v lokalitě Broumov – Ruprechtice.

Na Broumovsku bude možné síť s tematickými kanály skupiny Nova, Joj family, Paramount Network, Šlágr TV a dalšími programy naladit z lokality Broumov – Ruprechtice na kanálu 45. Půjde o poměrně silný dokrývač s výkonem 1 kW. Vysílač bude umístěný na rozhledně Ruprechtický Špičák na stejnojmenném vrchu přímo na česko-polské hranici. A do třetice Digital Broadcasting získal kmitočet pro vysílání multiplexu 24 v Hanušovicích v Jeseníkách. Zde bude vysílat na kanálu 44 výkonem 0,5 kW z vrchu Ptáčník poblíž hanušovické městské části Žleb. Termíny zprovoznění tří nových dokrývačů zatím operátor nesdělil. Po jejich spuštění bude multiplex 24 vysílat již ze 77 lokalit.

Aktuální pokrytí multiplexu 24 bez tří nově plánovaných dokrývačů (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky