UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Koncem prosince operátor stejné sítě spustil poblíž vysílač Miličín, který pokryl Táborsko a Soběslavsko.

Zahušťování celoplošného multiplexu 24 pokračuje i po Novém roce. Provozovatel této sítě, společnost Digital Broadcasting, v noci na dnešek oznámil, že v blízké době spustí na Benešovsku ve středních Čechách nový vysílač Buchov. Vysílat bude na kanálu 44 výkonem 20 kW a dokryje území ohraničené Říčany, Mníškem pod Brdy, Dobříší, Sedlčany, Voticemi, Pacovem a Ledčí nad Sázavou. Půjde o 74. lokalitu, z níž bude vysílat multiplex 24, v němž své tematické kanály šíří skupina Nova (včetně hlavního programu TV Nova, který zároveň vysílá i v multiplexu 23, který provozuje Czech Digital Group, dceřiná společnost Českých Radiokomunikací).

Nova je klíčovým klientem multiplexu 24. V této síti šíří programy Nova, Nova 2, Nova Action a Nova Gold. V multiplexu 23 pak vysílá Nova a Nova Cinema. V síti Digital Broadcasting dále vysílají celoplošně televizní stanice Prima Comedy Central, Joj family, Relax, Rebel, Šlágr TV, Galerie, Klenot TV, ABC TV, CS Mystery, dále Rádio Čas, Čas Rock, Rádio Dálnice a regionální televize LTV Plus, TV Polar, TV 1, Zak TV, Jihočeská televize, TVS, Info TV Brno a Jižní Morava a rtm+.

Pokrytí dokrývače multiplexu 24 v lokalitě Buchlov na kanálu 44, kliknutím obrázek zvětšíte (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky