Zpravodajská a publicistická stanice je dostupná výhradně v DAB+ sítích společností RTI cz, Teleko a po internetu. Online zpravodajství a stream nabízí na adrese www.hlasprahy.cz.

Posluchači digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v Praze, části středních a západních Čech ode dneška naladí novou zpravodajsko-publicistickou stanici Hlas Prahy, kterou připravuje provozovatel metropolitní televize Praha TV. Program je od dnešních 8 hodin ráno dostupný v síti společnosti RTI cz nejen v Praze ze Strahova, ale také v Berouně a Příbrami (všechny tři vysílače v jednofrekvenční síti na kanálu 5A) a rovněž ze západočeského Klínovce (kanál 9C). Serveru Televizníweb.cz to potvrdil provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček. Nový program vysílá i prostřednictvím sítě společnosti Teleko, a to v Ústeckém kraji z vysílače Kukla (kanál 6D), v Benešově (kanál 8A), z trutnovské Černé hory (kanál 5D), z liberecké Proseče (kanál 5D), z jihlavského Strážníku (kanál 8A) a brněnské Barvičovy (kanál 8A).

Stanice se charakterizuje jako „nové metropolitní rádio, které informuje o dění v Praze a Středočeském kraji“. Kromě zpravodajství má Hlas Prahy nabídnout i zajímavosti z hlavního města a rozhovory se zajímavými osobnostmi. Mluvené slovo doplní hudební hity 80. a 90. let. „Náplň vysílání bude založena na reportážích a dalších programových prvcích Praha TV, která je provozovatelem rádia Hlas Prahy,“ uvádí stanice na svém webu www.hlasprahy.cz, jehož prostřednictvím lze program naladit i mimo metropoli po celé České republice i v zahraničí.

Terestricky Hlas Prahy naladí pouze posluchači, kteří mají digitální rozhlasový přijímač DAB. Digitálně lze v Praze přijímat hned čtyři sítě DAB+ provozované Českými Radiokomunikacemi, Českým rozhlasem a společnostmi Teleko digital a RTI cz. Celkem v nich vysílá 34 rozhlasových stanic, z nichž devět je v terestrice dostupných pouze digitálně.

Štítky