Největší domácí poskytovatel televizního vysílání přes internet oznámil, že letos provede řadu změn. Služba přejde na robustnější platformu a představen má být i nový set-top box.

Pro zákazníky tím asi nejdůležitějším bude oznámení ředitelky O2 TV a digitálních služeb, Dany Tomáškové: „…dočkat by se měli i majitelé většiny chytrých zařízení, pro které bude televize nově dostupná.“ To by mělo znamenat nové aplikace pro nejrůznější platformy na které se už dlouho čeká! Služba je totiž momentálně dostupná pouze pro televizory Samsung (Tizen), dále pro počítače, mobily a tablety. A samozřejmě firemní set-top box.

Součástí chystaných změn má být rovněž přívětivější uživatelské rozhraní s možností vytvářet profily pro jednotlivé členy domácnosti, lepší třídění obsahu a rychlejší přepínání.

Co se týče nové platformy, O2 TV má projít největší technologickou změnou od roku 2013. Jejím dodavatelem je společnost Cetin, a. s., která ji bude dále nabízet i ostatním poskytovatelům obsahu.

Samotný přechod více než půl milionu zákazníků O2 TV bude probíhat postupně v průběhu několika měsíců během druhé poloviny roku 2021.

Nová O2 TV má být dostupná pouze pro zákazníky novějších tarifů jako O2 TV Bronzová, Stříbrná a Zlatá. Majitele starších tarifů M, L a XL hodlá služba postupně převádět na tarify nové, které jsou již bez závazku.

Štítky