UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Plánovaná odstávka se dotkne hlavního jihočeského vysílače Kleť a trvat by měla do zítřejších šesti hodin ráno. Hlavní program Novy bude možné alternativně naladit v multiplexu 24.

Diváci pozemní digitální televize v jižních Čechách, kteří přijímají signál z hlavního vysílače Kleť, nebudou moci od dnešní půlnoci do zítřejších šesti hodin ráno sledovat dva hlavní programy skupiny Nova, stanice skupiny Barrandov, TV Seznam a TV Noe. České Radiokomunikace totiž na tuto dobu naplánovaly údržbovou přestávku vysílání multiplexu 23, který z Kleti vysílá na kanálu 22. Po dobu výluky bude možné hlavní kanál Novy naladit rovněž z Kleti, ale nikoli vysílače CRA, nýbrž blízké rozhledny, odkud na kanálu 30 vysílá multiplex 24 společnosti Digital Broadcasting. V něm jsou kromě hlavního kanálu Novy dostupné i všechny její tematické stanice s výjimkou Novy Cinema.

Výluka se nedotkne dalšího jihočeského vysílače Vimperk – Mařský vrch, s nímž Kleť tvoří pro multiplex 23 jednofrekvenční síť na kanálu 22. Na Kleti nebude odpojeno vysílání dalších dvou celoplošných sítí DVB-T2, jejichž šíření zajišťují CRA – multiplexu 21 a 22. Jejich programy tak bude možné sledovat i během noci na zítřek. Multiplex 21 obsahuje programy České televize a Českého rozhlasu, v multiplexu 22 vysílají programy skupin FTV Prima, Óčko a program Retro Music TV.

Mapa pokrytí multiplexu 23 z vysílače České Budějovice – Kleť (Zdroj: CRA)

Štítky