Společnost tento měsíc dokončila modernizaci rozhlasové digitální sítě za použití technologie nové generace od Rohde & Schwarz.

Všechny vysílače šířící multiplex RTI DAB byly nahrazeny systémem Rohde & Schwarz TMV9evo a podle RTI nyní pracující s vyšší účinností. Modernizace se prý okamžitě projevila na kvalitnějším pokrytí v místech se slabším signálem a také vyšším dosahem. Všechny vysílače rovněž disponují dohledem pro nepřetržité monitorování parametrů.

Dalším krokem byla aktualizace na nejnovější verzi multiplexu Paneda, který umožňuje regionalizaci stávající sítě T-DAB a ve spojení se systémem Rapid nabízí plně automatizované multimediální služby spojené s vysílaným kanálem, jako jsou textové informace DLS/DLS+ (Dynamic Label Service), zobrazení obrázků SLS (Slide Show Service), elektronický programový průvodce EPG, nebo systém dopravního hlášení TPEG (Transport Protocol Experts Group).

RTI k tomu dodává: „Důležitým prvkem v celém řetězci je doprava modulace, kterou se snažíme neustále vylepšovat. Příkladem je nasazení Paneda DAB Encoder ve studiu rádia Samson. Plně digitální cesta audio signálu z vysílacího softwaru přímo do multiplexu se ukázala jako ideální a jednoduché řešení i pro budoucí zájemce o vysílání v DAB+.“