Právě uvedená novinka může pracovat jako každý jiný „chytrý“ televizor s operačním systémem Samsung Tizen až na to, že je vybavena projekčním systémem fungujícím na krátkou vzdálenost. Díky tomu nevyžaduje náročnou instalační přípravu à la klasický projektor.

Modelová řada The Premiere se skládá ze dvou přístrojů – Samsung LSP7T (89.990 Kč) a Samsung LSP9T (169.990 Kč) a je zařazena mezi tzv. lifestylové produkty, mezi něž patří televizory The Frame, The Serif a The Sero s otočnou obrazovkou. Pokud se umístí nějakých 24 cm od projekční plochy (není v ceně) nabídne obraz o úhlopříčce až 305, resp. 330 cm.

Projekční televizor Hisense 100 L5F pohodově zvládá DVB-T2 a rozhodně má čím oslovit i jinde

Zabudované tunery pro příjem televizního vysílání, včetně satelitního a DVB-T2, dovolují přijímat signál rovnou, tedy bez jakéhokoli přídavného set-top boxu, o zvuk se postará zabudovaný audio systém. K dispozici je řada rozhraní, včetně třech HDMI, RJ-45 (Ethernet), Bluetooth a Wi-Fi.

Světelný tok je v případě levnějšího LSP7T 2.200 ANSI lumenů, u LSP9T 2.800 ANSI lumenů. Ten už také pracuje se systémem tří laserů. Díky operačnímu systémy Tizen tu najdete stejné aplikace jako u televizorů. Využít tak například můžete HBO GO, Lepší.TV, O2 TV či Skylink Live TV. K dispozici je také přehrávání obsahu s vysokým dynamickým rozsahem v podobě HDR10, HDR10+ a HLG.

Vzdálenost od projekční plochy vs. její výška.