UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Tematické kanály Novy si budou moci nově pozemní cestou naladit i diváci ve Frýdlantu v Čechách, Chrastavě či Hrádku nad Nisou.

Další pohraniční region může nově přijímat televizní programy z celoplošného multiplexu 24. Operátor této sítě, společnost Digital Broadcasting, dnes ráno v 8 hodin spustila nový dokrývač v Albrechticích, který na kanálu 43 pokrývá Frýdlantský výběžek a také města Chrastava a Hrádek nad Nisou. Podle Martina Roztočila, ředitele vnějších vztahů Digital Broadcasting, jde již o 76. lokalitu, z níž multiplex 24 vysílá a síť tak dosáhla pokrytí 97,2 procenta obyvatel, což odpovídá 10 157 939 divákům. Přede dvěma týdny společnost spustila dokrývač Brumov-Bylnice na česko-slovenském pomezí a dokryla tak údolí Vláry. V blízké době má dokrýt také Broumovský výběžek, pro který již má kmitočtový příděl.

„V novém standardu zemského televizního vysílání DVB-T2-HEVC, šířeného v rámci multiplexu 24, jako jediná celoplošná síť v ČR umožňujeme zároveň regionální vysílání v hlavním městě a v jednotlivých krajích,“ konstatuje Roztočil. Celoplošně tato síť šíří programy Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Joj family, Paramount Network, Šlágr TV, CS Mystery, Sport 5, Relax, Rebel, Galerie, ABC TV, Klenot TV, Televize přes anténu, Rádio Čas, Rádio Čas Rock, Rádio Dálnice a v Libereckém kraji také regionální televizi rtm+.

Pokrytí multiplexu 24 z dokrývače Albrechtice na kanálu 43 (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky