UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Síť bude možné nadále naladit z dalších dvou pražských vysílačů Novodvorská a Olšanská, kterých se servisní odstávka nedotkne, sdělil Martin Roztočil ze společnosti Digital Broadcasting.

Pražské diváky televizních programů celoplošného multiplexu 24 čekají tento týden dvě noční výluky, které se dotknou jednoho ze tří vysílačů této sítě v metropoli. Konkrétně půjde o vysílač Ládví, sdělil Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting, která je provozovatelem multiplexu 24. První výluka proběhne již v noci na zítřek, druhá v noci na pátek. „Připravujeme výluku vysílače multiplexu 24 Praha – Ládví, která proběhne v úterý 2. a pátek 5. března 2021 v čase 01:00-05:00 hod. Důvodem jsou servisní technologické práce. Dobu výluk se budeme snažit zkrátit na nezbytné minimum,“ ujistil Roztočil.

Multiplex 24 v Praze využívá vysílače Ládví, Novodvorská a Olšanská, které vysílají v jednofrekvenční síti na kanálu 42. Šíření signálu z vysílačů Novodvorská a Olšanská nebude v době výluky vysílače Ládví přerušeno. Multiplex 24 šíří programy Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Paramount Network, Joj family, Relax, Rebel, Šlágr TV, CS Mystery, Galerie, ABC TV, Klenot TV, Sport 5, Rádio Dálnice, Rádio Čas a Rádio Čas Rock.

Pokrytí multiplexu 24 v Praze z vysílačů Ládví, Novodvorská a Olšanská (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky