UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Ve stejné příhraniční lokalitě má dokrývač i veřejnoprávní multiplex 21, ovšem s mnohem menším výkonem.

Z pětasedmdesáté lokality zahájil dnes v 8 hodin ráno vysílání celoplošný televizní multiplex 24, který provozuje společnost Digital Broadcasting. Nově lze tuto síť naladit v údolí řeky Vláry v příhraničí se Slovenskem, kde vysílá ze stožáru CETIN v Brumově-Bylnici na kanálu 42. Vedle České televize jde teprve o druhou síť DVB-T2, která tuto část příhraničí pokryla. Multiplex 24 má však v Brumově-Bylnici výrazně vyšší výkon než veřejnoprávní síť 21, Český telekomunikační úřad operátorovi umožnil až 0,5 kW (oproti 0,02 kW u České televize). „Multiplex 24 tak vysílá již ze 75 lokalit a dosáhl pokrytí 97,1 %, tj. 10 140 032 obyvatel České republiky,“ uvedl Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů Digital Broadcasting.

Multiplex 4 šíří programy Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Joj family, Paramount Network, Šlágr TV, CS Mystery, Sport 5, Relax, Rebel, Galerie, ABC TV, Klenot TV, Televize přes anténu, Rádio Čas, Rádio Čas Rock, Rádio Dálnice a v dané lokalitě také regionální TVS. Pro příjem těchto programů musí diváci spustit automatické ladění televizoru nebo set-top boxu, případně je naladit ručně na kanálu 42. Veřejnoprávní multiplex 21 s šesti programy České televize vysílá z Brumova-Bylnice na kanálu 24.

Pokrytí nového dokrývače multiplexu 24 z Brumova-Bylnice (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky