Informační kanál Českých Radiokomunikací se věnuje pozemnímu digitálnímu vysílání DVB-T2, ale i digitálnímu rozhlasu DAB+.

Do éteru se vrátil informační kanál Českých Radiokomunikací, který se věnuje problematice pozemního digitálního vysílání. Stanice, která vysílala do loňského listopadu v Regionální síti 8 pod názvem „Nalaďte se na DVB-T2“ a využívala logo „DVB-T2 ověřeno“, obnovila vysílání pod novým názvem „Nalaďte se na digitální vysílání CRA“ a využívá logo této společnosti. Program je dostupný v celoplošném multiplexu 22 vedle stanic skupiny FTV Prima, Óčko a Retro Music TV. Stanice vysílá v rozlišení HD ready (720p).

„Předmětem informačního kanálu Nalaďte se na digitální vysílání CRA je poskytování a šíření základních informací o nových vysílacích standardech, o způsobech příjmu signálu pozemního digitálního vysílání a informací souvisejících s pozemním televizním a rozhlasovým vysíláním. Program společnosti CRA je primárně zaměřen na poskytování informací o vysílacím standardu DVB-T2, jenž budou převažovat nad informacemi o dalších nových standardech pozemního digitálního vysílání a službách elektronických komunikací,“ uvádí se ve vysílací licenci, kterou stanici vydala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Program nabídne informace o certifikovaných DAB+ rádiích

Součástí vysílání infokanálu CRA budou informace o televizních a rozhlasových programech, které budou vysílány prostřednictvím pozemních digitálních sítí, způsobu příjmu pozemního televizního a rozhlasového vysílání a specifikace celoplošného, regionálního a lokálního pozemního digitálního televizního a rozhlasového vysílání a informace o
dalších službách elektronických komunikací. „Informace budou rovněž šířeny prostřednictvím krátkých edukativní videospotů,“ stojí dále ve vydané licenci. CRA slibují opatřit informace v jednotlivých videospotech a infografikách titulky, případně mluveným slovem tak, aby byly dostupné i pro diváky se sluchovým a zrakovým postižením.

„Do programu budou zařazována obchodní sdělení týkající se výrobců, případně distributorů zařízení, jež jsou kompatibilní s novými standardy pozemního a rozhlasového vysílání a dalšími službami elektronických komunikací,“ doplňuje licence. Ve vysílání se tak budou moci objevovat informace o digitálních rozhlasových přijímačích, které prošly certifikací „DAB+ ověřeno“.

Co všechno testují CRA při certifikacích digitálních rozhlasových přijímačů DAB+?

Štítky