Místo 119 korun měsíčně, kterou zákazníci Skylinku platili za základní „bezplatnou“ programovou nabídku, jim nyní operátor naúčtuje za nabídku Mini částku 149 korun měsíčně.

Po devíti letech skončí servisní poplatek u největšího poskytovatele placené satelitní televize v Česku, skupiny M7 Group, která provozuje službu Skylink. Zákazníci, kteří využívají základní bezplatné programy od Skylinku a dosud za jejich příjem platili servisní poplatek 119 korun měsíčně, budou muset kvůli zachování základní nabídky přejít na balíček Mini, který je však dražší o 20 korun: zájemci za něj zaplatí 149 korun měsíčně. Faktické zdražení se dotkne pouze této základní nabídky. Ceny ostatních balíčků se zásadně nemění, i když by se teoreticky měly zrušením servisního poplatku snížit, protože Skylink v minulosti tvrdil, že servisní poplatek účtuje všem zákazníkům a že je započítán i do ceny rozšířených balíčků.

Základní balíček Mini bude obsahovat 79 programů, dosud v rámci rušené nabídky Digital bylo k dispozici 62 programů. V rámci balíčku Mini bude 39 televizních stanic ve vysokém rozlišení obrazu (HD). Servisní poplatek zavedl Skylink v roce 2012, po masivní reklamní kampani během první televizní digitalizace, kdy nabízel základní programy „navždy zdarma“. Po dokončení přechodu na DVB-T si začal účtovat za příjem „bezplatných“ programů 33 korun měsíčně. Servisní poplatek se poté každoročně zvyšoval až na současných 119 korun měsíčně. Operátor jeho zavedení a zvyšování odůvodňoval náklady na provoz, administraci, technické zajištění a zákaznický servis satelitní televize.

Skylink nadále usiluje o vlastní multiplex DVB-T2 v Česku pro placenou televizi

Zákazníci nejnižší programové nabídky Mini se nově dostanou i k internetové službě Skylink Live TV, která umožňuje vybrané programy sledovat online až na čtyřech zařízeních současně v rámci celé Evropské unie. V jeho rámci budou mít přístup k sedmidennímu archivu pořadů a videotéce.

Štítky