Známý rocker a majitel rockových rádií Čas a Čas Rock podlehl komplikacím po nedávné operaci.

Ve věku 67 let v úterý večer zemřel Radim Pařízek, majitel společnosti Digital Broadcasting, která provozuje celoplošný televizní multiplex 24, a provozovatel rádií Čas, Čas Rock, Dálnice či televizí Relax, Rebel a Info TV Jižní Morava. Podle ředitele vnějších vztahů Digital Broadcasting podlehl komplikacím po nedávné operaci. „Dne 2. 3. 2021 v 18.45 náhle odešel velký člověk, lídr, hudebník a vizionář RNDr. Radim Pařízek. Podlehl komplikacím spojeným s nedávnou operací… Celý náš tým na něj vzpomíná, pracujeme všichni dál, jak by si on určitě přál…,“ uvedl Roztočil na webu multiplexu 24.

Radim Pařízek byl známý hudebník, vedl metalovou skupinu Citron, v níž byl zároveň bubeníkem. Kapela vystupovala od roku 1979, vydala tři zlaté desky, prodala více než milion hudebních nosičů a v roce 1988 získala cenu Zlatého Slavíka. V médiím podnikal Radim Pařízek od roku 1998, nejprve jako majitel ostravského Rádia Čas, později k němu přidal tematickou stanici Čas Rock a v posledních letech i informačně-dopravní Rádio Dálnice. Od roku 2012 převzal se společností Digital Broadcasting po společnosti Telefónica O2 celoplošný televizní multiplex 4 a vstoupil do oboru šíření televizního signálu.

Pařízkovy společnosti postupně vybudovaly dva celoplošné multiplexy, vedle „čtyřky“ také Regionální síť 7, a aktivně se podílely na přechodu k modernějšímu vysílacímu standardu DVB-T2. V něm nyní Digital Broadcasting provozuje celoplošný multiplex 24. Vedle těchto aktivit Radim Pařízek provozoval také nahrávací studia Citron a slevový portál Radiomat. Na letošní rok Digital Broadcasting naplánoval zahušťování multiplexu 24 novými vysílači a dokrývači.

Radim Pařízek patřil mezi nejaktivnější podporovatele rozvoje terestrického televizního a rozhlasového vysílání. Díky jeho aktivitám se zásadním způsobem rozšířila programová nabídka digitální terestrické televize v Česku. Měl ještě hodně plánů, které už budou muset realizovat jeho blízcí a přátelé. Čest jeho památce!

Štítky