Ke konci února skončilo vysílání Retro Music TV v celoplošném multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting. Nadále tento program vysílá v celoplošné síti 22 Českých Radiokomunikací.

Pokud patříte mezi fanoušky klasické pop music a oblíbili jste si sledování klipů na Retro Music TV, mohla vám tato televize od pondělí zmizet z vašeho televizního přijímače. Program totiž ke konci února ukončil pozemní vysílání v celoplošném multiplexu 24. Již dříve totiž vstoupil do konkurenčního multiplexu 22, v němž zůstává. Diváci, kteří Retro Music TV přijímali na její dřívější pozici v multiplexu 24 a po 30. listopadu loňského roku nepřelaďovali své přijímače nebo nemají televizor nebo set-top box, který nový program dokáže sám načíst, si tak musí na svém přijímači znovu spustit automatické vyhledávání programů. Poté se jim Retro Music TV načte z multiplexu 22.

Do října loňského roku využívala Retro Music TV také Regionální síť 8, která vysílala ve standardu DVB-T ve všech krajských městech. Po jejím vypnutí si vyjednala s Českými Radiokomunikacemi podmínky pro vstup do multiplexu 22, který jinak využívají programy televizních skupin FTV Prima a Óčko. Retro Music TV tak vysílá ve stejné síti jako její nejbližší konkurent, hudební kanál Óčko Star. Za loňský rok dosáhl Retro Music TV podle peoplemetrového měření sledovanosti průměrného celodenního podílu 0,27 procenta na publiku ve věku 15 až 69 let.

Štítky