Dva hudební kanály dosud prostřednictvím terestriky vysílaly pouze v Praze. Na jejich start v jižních Čechách upozornil server Český rozhlas Digitální rádio.

Půl roku po ukončení vysílání Regionální sítě 8, jejímž prostřednictvím šířily České Radiokomunikace vybrané televizní programy ve všech krajských městech, se operátorovi podařilo obnovit tento multiplex na jihu Čech. Jak upozornil server Český rozhlas Digitální rádio, Regionální síť 8 zahájila vysílání z lokality České Budějovice – Včelná na kanálu 33 a obsahuje dva hudební kanály skupiny Óčko: Óčko Expres a Óčko Black. Dosud bylo možné tyto televizní stanice přijímat pozemní cestou pouze v Praze v rámci Regionální sítě 12, již provozují rovněž CRA ze žižkovského vysílače na kanálu 47.

Jihočeské vysílání Regionální sítě 8 lze zachytit v Českých Budějovicích a okolí, vysílač Včelná má od Českého telekomunikačního úřadu povolený maximální vyzářený výkon 1 kW. Na Českobudějovicku plánuje obnovu vysílání i konkurenční Regionální síť 7, kterou provozuje společnost Progress Digital a jež musela stejně jako Regionální síť 8 ukončit vysílání loni v říjnu kvůli uvolnění kmitočtů v pásmu 700 MHz. Regionální síť 7 má přidělený kanál 45 a vysílat má z lokality České Budějovice – Kluk výkonem 100 W.

Štítky