UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Jde o pátý vysílač v Jeseníkách, který vylepší pokrytí v příhraničí s Polskem. Multiplex 24 tak vysílá již ze 77 lokalit.

Pátý vysílač v Jeseníkách a celkem sedmý v Olomouckém kraji spustil dnes ráno provozovatel celoplošného televizního multiplexu 24, společnost Digital Broadcasting. Nachází se u Hanušovic na Šumpersku, konkrétně na vrchu Ptáčník u městské části Žleb, a vysílá na kanálu 44 výkonem 0,5 kW. Po veřejnoprávním multiplexu 21 jde teprve o druhou televizní síť DVB-T2, která v Hanušovicích vysílá. Na rozdíl od České televize ale Digital Broadcasting disponuje povolením Českého telekomunikačního úřadu k vysílání s mnohem vyšším výkonem (ČT zde může vysílat maximálně 19 W). Celkové pokrytí multiplexu 24 se tak zvýšilo na 97,3 procenta obyvatel Česka.

„Zahájením vysílání multiplexu 24 z další nové lokality Hanušovice zlepšujeme pokrytí v Olomouckém kraji a rovněž celkového pokrytí celoplošné vysílací sítě 24 a budeme v tom pokračovat i nadále,“ uvedl Jakub Juhas, výkonný ředitel Digital Broadcasting. Operátor nyní připravuje dokrytí další příhraniční oblasti, konkrétně Broumovského výběžku z rozhledny na Ruprechtickém Špičáku. Multiplex 24 šíří celoplošné televizní programy Nova, Nova Action, Nova 2, Nova Gold, Paramount Network, Joj family, Relax, Rebel, CS Mystery, ABC TV, Galerie, Klenot TV, Sport 5, Šlágr TV, Televize přes anténu, regionální TV Morava a rozhlasové programy Radio Čas, Radio Čas Rock a Radio Dálnice.

Pokrytí multiplexu 24 z nového vysílače v Hanušovicích na kanálu 44 (Zdroj: Digital Broadcasting)

Štítky