Digitální sportovní kanál Českého rozhlasu zahájí vysílání společně se startem Mistrovství světa v hokeji. Naladit ho budou moci posluchači celoplošné digitální sítě ČRo DAB+ a také přes internet.

Start nové digitální stanice Radiožurnál Sport schválila veřejnoprávnímu rozhlasu Rada Českého rozhlasu. Speciální sportovní kanál zahájí vysílání 21. května, v den, kdy začíná letošní Mistrovství světa v hokeji, z něhož stanice přinese řadu přímých přenosů. Posluchači budou moci Radiožurnál Sport naladit v celoplošné digitální síti ČRo DAB+ a přes internet, v analogovém FM vysílání se neobjeví. Na rozdíl od minulosti, kdy Český rozhlas značku Radiožurnál Sport využíval pro dočasné projekty navázané například na olympijské hry, jde nyní o stálý program, jakousi rozhlasovou obdobu televizní stanice ČT Sport. Rozhlas tak chce lépe využít vysílací práva ke sportovním událostem.

Na digitálních přijímačích DAB+ posluchači stanici naladí na kanálu 12C v Čechách a 12D na Moravě. Radiožurnál Sport bude vysílat s datovým tokem 48 Kbps a kódováním HE-AAC 2. Stanice denně nabídne zajímavé rozhovory, souhrny sportovních výsledků a spousty přenosů, o které nemusí na rozdíl od televizních stanic soupeřit s komerčními vysílateli. Český rozhlas tak bude moci nabídnout všechny důležité soutěže včetně olympijských her 2022 a 2024, šampionátů ve fotbale i hokeji, zimních sportů i domácích lig. Sport zároveň zůstane i součástí nejposlouchanější stanice ČRo Radiožurnál. Hudebně se má Radiožurnál Sport zaměřovat na pop-rock s přesahem do dalších žánrů.

Štítky