Digitální rozhlas z ústeckého vysílače Kukla se odmlčel dnes v 7:00 hod. ráno, odstávka by mohla skončit i dříve, než je naplánováno. Důvodem výluky je plánované přerušení napájení vysílače.

Severočeští posluchači digitálního rozhlasového vysílání v Ústí nad Labem a okolí dnes musí na několik hodin oželet poslech některých stanic. Konkrétně pak programů, které šíří společnost Teleko digital ve své DAB+ síti z vysílače Ústí nad Labem – Kukla na kanálu 6D. Operátor oznámil přerušení vysílání od 7:00 do 15:00 hod. z důvodu odstávky distribuční sítě elektrické energie. K obnovení provozu vysílače ale může dojít dříve než v deklarovaných 15 hodin. Odstávka se dotkla digitálního vysílání programů Český rozhlas Sever, Český rozhlas Hradec Králové, DAB Plus TOP40, Rádio Samson, Rádio Proglas a Hlas Prahy.

Všechny tyto stanice lze naladit i na internetu, část i přes jiné digitální platformy. Například Rádio Proglas vysílá i v televizním multiplexu 22 ve standardu DVB-T2 z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora. Teleko digital šíří svoji digitální rozhlasovou síť DAB+ z ústeckého vysílače Kukla od prosince 2019. Jde o jeden z jedenácti vysílačů této sítě.

Pokrytí vysílače Ústí nad Labem – Kukla (Zdroj: Teleko digital)

Štítky