Operátor přesunul původní vysílač z dolní stanice lanovky Českých drah a její horní část a významně tak rozšíří pokrytí Libereckého, ale i Středočeského kraje. I díky výkonu téměř 16 kW.

Výrazněji lepší pokrytí bude má od středečního rána celoplošný multiplex 24 v Libereckém kraji. Jeho provozovatel, společnost Digital Broadcasting, totiž přesunul vysílač umístěný na dolním stanovišti lanovky na liberecký Ještěd a její horní stanici. Vysílací kanál 43 zůstává zachován, výkon se zvýšil téměř na 16 kW (z dosavadních 0,5 kW). Z nového stanoviště síť odstartovala v 6 hodin ráno. „Zahájením vysílání multiplexu 24 z nejvyšší stanice lanovky na Ještědu pokračujeme ve strategii neustálého zlepšování pokrytí, jak v Libereckém kraji, tak celkového pokrytí celoplošné vysílací sítě 24 a budeme v tom pokračovat i nadále spouštěním dalších podobně zajímavých lokalit,“ uvedl výkonný ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas.

Operátor tak pokračuje ve strategii přibližování svých vysílačů lokalitám, které historicky využívají základní vysílače sítí Českých Radiokomunikací. Odstraňuje tak svoji nevýhodu, kdy diváci kvůli příjmu multiplexu 24 museli natáčet anténu jiným směrem, nebo si pořizovat dokonce dvě antény a signál z nich slučovat. Přestěhováním antény na vysílači pod Ještědem zlepší multiplex 24 svoje pokrytí na 92,7 procenta území České republiky a 97,4 procenta obyvatel, což odpovídá 10 170 424 divákům. Síť šíří celoplošné televizní programy Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Gold, Paramount Network, Joj family, Relax, Rebel, CS Mystery, ABC TV, Galerie, Klenot TV, Sport 5, Šlágr TV, Televize přes anténu, regionální televizi rtm+ a rádia Čas, Čas Rock a Dálnice.

Štítky