UVNITŘ FOTOGALERIE – Pětice rádií různých druhů vstupuje do velkých obchodů. Najdete mezi nimi přijímač s přehrávačem CD i levné rádio za 870 Kč. Vezměme to ale abecedně…

Novinky se sice už nějaký čas prodávaly na německém a dalších trzích, k nám se však buď vůbec nedostaly, nebo dostaly jen sporadicky. Květnové uvedení se tak dá brát jako oficiální vstup na český a částečně také na slovenský trh.

Většina přijímačů by také měla mít české menu.

 

Technisat Digitradio 307

Mono přijímač (2.199 Kč) s elegantním designem a tunery VKV/FM a DAB/DAB+ přichází se dvěma barvami – černou a bílou. Vše doplňuje linkový audio vstup (jack, 3,5 mm) pro napojení mobilu a rozměrný barevný displej s úhlopříčkou 6,1 cm (2,4″). Zabudován je jeden reproduktor napojený na zesilovač o výkonu 5 W (RMS).

Nechybí praktické funkce budíku s opakovaným buzením a časovače vypnutí. Naladěné stanice můžete uložit do 2x 20 paměťových míst.

 

Technisat Digitradio 370 CD IR

Opět v černé a bílé je tu stereo přijímač (4.750 Kč) pro VKV/FM, DAB+ a internetová rádia kombinovaný s Bluetooth, přehráváním přes rozhraní USB, linkový audio vstup a také s mechanikou disků CD. Zabudovaný stereo zesilovač dává 2x 5 W, barevný displej s úhlopříčkou 6,1 cm (2,4″) zvládá promítání obrázků a připojení k internetu obstarává Wi-Fi.

Řídit rádio můžete buď přes dálkový ovladač nebo volně stažitelnou aplikaci TechniSat Connect.

 

Technisat Techniradio 3

Nejlevnější na český trh právě uváděný přijímač značky (869 Kč) má na pohled jednoduché linie a plastový vzhled. Nepůsobí sice tak „šik“, jako vynikající Technisat Techniradio RDR (799 Kč, test), ale míří na jinou klientelu. Je také větší i když stále ještě dobře přenosný (260 g bez baterií) a tudíž zvládá i provoz na baterie (4x tužkové AA).

Zabudovány jsou tunery VKV/FM a DAB/DAB+, zesilovač o výkonu 1 W (RMS) a výstup na sluchátka. Uložit můžete 2x 10 stanic a Techniradio 3 nabízí i časovač pro automatické vypnutí a budík s odložením alarmu. Ke koupi budou dvě barevné varianty, které vidíte na snímku.

 

Technisat Techniradio 5 IR

Klasika (2.899 Kč) v černé barvě s pevnou rukojetí (hmotnost 1,7 kg) a výbornou výbavou. Krom analogového VKV/FM a digitálního DAB/DAB+ je tu i příjem internetových stanic a také linkový audio vstup. Vše koření nebývalé množství pozic pro stanice (2x 40), barevný LCD displej (TFT) s úhlopříčkou 6,1 cm (2,4″) s možností prezentace obrázků a také zesilovač o výkonu 2x 5 wattů RMS. Na internet se připojíte přes Wi-Fi 4 i na 5GHz a prý nechybí ani Bluetooth, ani NFC. Potěší ale i pět tlačítek přímé volby pro vyvolání uložených stanic.

 

Technisat Viola 2 S

V několika barvách, resp. barevných kombinacích, je tu přenosný stereo přijímač s poetickým jménem a výbavou složenou z tunerů VKV/FM a DAB/DAB+ doplněnou o obvyklé budíky a zesilovač o výkonu 2x 2 W (RMS).

Viola 2 S (1.290 Kč) míří do kuchyně, kanceláře a uplatní se i třeba jako rádiobudík nebo, po dokoupení baterií, třeba i na zahradě. Uložit můžete 2x 20 stanic, k dispozici je výstup na sluchátka i linkový audio vstup pro napojení typicky mobilu. Počítejte s tím, že menu přijímače je, podle parametrů Technisatu, pouze v němčině nebo v angličtině.

Štítky