Pochopitelně nejde o populární „LED televizor“, který v původním slova smyslu neexistuje, nýbrž o novou a tentokráte už skutečnou obrazovku složenou z diod LED. Je typu RGB, tedy na každý obrazový bod připadá jedna dioda nebo chcete-li „LED žárovka“.

Podobné „LED stěny“ (i když nejde přímo o The Wall)  jsou instalovány ve studiu CNN Prima News, model pro letošní rok má mít novou technologii zpracování obrazu pomocí umělé inteligence (AI), vylepšenou snímkovou frekvenci až na 120 Hz a různé možnosti instalace. A je tu i rozlišení Ultra HD (8K) a každá dioda LED má být až o 40 % menší než v loňském provedení.

Uvažujete o koupi letošního modelu televizoru Samsung? Tady si můžete vybrat.

Unikátní LED Wall v CNN Prima News přímo září. Pracuje totiž se zcela novým principem obrazovky

„The Wall 2021 je náš nejpropracovanější a nejuniverzálnější displej, který firmám poskytuje naprostou kontrolu nad vytvářením jejich vysněných prostředí,“ říká Hyesung Ha, vrchní viceprezident Visual Display Business ve společnosti Samsung Electronics.

Nový procesor Micro AI analyzuje a optimalizuje každý snímek videa s využitím až 16různých modelů neuronových sítí. Má nabídnout kvalitní obraz i v jasném prostředí, jas samotné obrazovky dosahuje až 1.600 cd/m2.

U modelu 2021 jsou také nové bezdrátové propojky mezi jednotlivými moduly a přepracovaný bezrámečkový design díky čemuž se má The Wall instalovat snadněji. Jednotlivé moduly z nichž se obrazovka LED sestavuje, jsou také o polovinu tenčí. Instalovat je tak můžete do řešení konkávních, konvexních, stropních, závěsných, nakloněných, atd., atd. Stěnu lze rovněž nakonfigurovat až do rozlišení 16K, tedy 15.360 x 2.160 bodů.

Už zprovozněnou stěnu lze rozdělit na čtyři samostatné obrazovky, přičemž na každé lze současně přehrávat jiný obsah v rozlišení 4K.

The Wall si můžete zakoupit i u nás, dostupnost a cenu řeší výrobce s každým zájemcem individuálně.

Štítky