Nova se zatím dohodla na distribuci s českými operátory O2TV a T-Mobile Czech Republic a se slovenským DIGI Slovakia a Slovak Telekomem.

Nejlepší zahraniční fotbalové ligy a také Ligu mistrů UEFA včetně zápasů play off nabídnou dva nové placené sportovní kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4, které odstartují 13. srpna. Informovala o tom televize Nova. Stanice budou vysílat výhradně prostřednictvím placených televizních služeb, v Česku se Nova zatím dohodla s O2TV a T-Mobilem, na Slovensku se Slovak Telecomem a DIGI Slovakia. Kromě Ligy mistrů UEFA programy nabídnou další atraktivní evropské národní fotbalové ligy: německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou La Ligu a francouzskou Ligue 1, dále třeba anglický FA Cup.

„Jsme nadšení, že se nám povedlo uzavřít pro naše diváky tuto dohodu. Klíčovým prvkem pro CME je totiž produkce nejen atraktivního lokálního, ale také prémiového sportovního obsahu, což nás podle mého názoru v segmentu placených TV výrazně odlišuje. Získáním těchto práv jsme výrazně zlepšili pozici CME v České republice i na Slovensku, neboť budeme schopni našim divákům nabídnout jedny z nejatraktivnějších fotbalových zápasů na trhu,“ uvedl Didier Stoessel, generální ředitel skupiny CME, která je vlastníkem TV Nova.

„Češi i Slováci milují sport, a proto máme velkou radost z toho, že všem fotbalovým fanouškům přineseme velké množství zápasů, pohled odborníků i reakce hráčů z těch nejprestižnějších fotbalových soutěží v Evropě. Víme, že každý náš divák má svoje priority, a naší snahou je, aby si každý přišel na své. Nova Sport 3 a Nova Sport 4 se bezpochyby stanou prémiovými sportovními stanicemi,“ dodala generální ředitelka televize Nova Klára Brachtlová.

Zápasy Ligy mistrů UEFA mají doprovázet na stanicích Nova Sport 3 a Nova Sport 4 i velkoryse pojatá zápasová studia s fotbalovými experty. „V novém studiovém komplexu, který brzy představíme, hrají sportovní zpravodajství a přenosy důležitou roli. Soustředíme se zde na propojení sportovních výsledků a aktualit s živým vysíláním v moderním pojetí designu a se špičkovým technologickým servisem,“ prozradil kreativní ředitel Novy Alan Záruba.

Štítky