Zpráva mediálního zastupitelství Atmedia přibližuje, jaké pořady v televizi se nás v pokračující době kovidové sledují nejvíce.

„Seriály z kriminálního, lékařského nebo venkovského prostředí byly a jsou u českých televizních diváků velmi oblíbené, a na tom se v blízké době nic nezmění. Seriálům kraluje především lokální tvorba, zatímco u filmů záleží spíš titul od titulu,“ popisuje Pavel Müller, Head of Research & Marketing ve společnosti Atmedia, která obchodně zastupuje 28 tematických televizních stanic.

Atmedia Index nabízí srovnání česky vysílajících televizních stanic očima diváků

Jak také ukazují data z oficiálního elektronického měření televizní sledovanosti, z celkového času, který Češi tráví před televizí, věnují seriálům a filmům 44 % a jde o téměř stejný podíl jako v 1. pololetí 2019 a 2020. Celkově vzato v prvním pololetí letošního roku trávili naši televizní diváci před přijímačem v průměru 3 hodiny a 55 minut denně.

Z hlediska sledovanosti jednotlivých programových žánrů měla celosvětová pandemie největší vliv na sportovní pořady. Ty se v prvním pololetí roku 2019 podílely na celkovém čase pěti procenty, v loňském roce podíl ve stejném období klesl na 3 %. Letos už je situace jiná a v prvním pololetí diváci věnovali sportu 6 % času.

Štítky