Televize Nova plánuje v následujících týdnech spustit hned tři nové lineární kanály. Placené Nova Sport 3 a Nova Sport 4 a volně šířenou Nova Lady.

Deset místo současných sedmi lineárních televizních kanálů bude od letošního podzimu provozovat televize Nova. Kromě dříve avizovaných placených stanic Nova Sport 3 a Nova Sport 4 spustí také o volně šířený program Nova Lady zaměřený na ženy. Zároveň Nova přejmenuje již existující program Nova 2 na Nova Fun. Televizní skupina to oznámila na tiskové konferenci k podzimnímu programovému schématu. Volně prostřednictvím DVB-T2 a v placených platformách tedy bude Nova nabízet programy Nova, Nova Cinema, Nova Fun, Nova Gold, Nova Action a Nova Lady, výhradně v placených službách pak kanály Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova Sport 3 a Nova Sport 4.

Nový program Nova Lady bude přímým konkurentem zavedené televizní stanice Prima love. V terestrickém vysílání se pravděpodobně objeví v celoplošném multiplexu 24 provozovaném společností Digital Broadcasting, v němž vysílá většina tematických kanálů Novy i její hlavní program (současně ale vysílá i konkurenčním multiplexu 23 Czech Digital Group, dceřiné společnosti Českých Radiokomunikací). Nova zároveň plánuje na podzim inovovat vizuály všech svých programů a začne využívat nové zpravodajské studio, které bude vybaveno velkými LED stěnami podobně jako CNN Prima News. Změn dozná i internetová video služba Voyo.cz, která nabídne pokračování seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 (ve vysílání TV Nova již nebude) a řadu původních pořadů označovaných Voyo Original.

13. srpna odstartují placené Nova Sport 3 a Nova Sport 4, nabídnou Ligu mistrů UEFA

Štítky