FTV Prima získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci pro desátý terestricky šířený program (a celkově jedenáctý, počítáme-li i slovenskou Prima Plus).

Krátce po spuštění archivního kanálu Prima Star přijde FTV Prima s další volně šířenou televizní stanicí, již desátou v pořadí. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání společnosti udělila licenci pro program Prima Show, který se má zaměřit na vysílání reality show a zábavných pořadů. Podle specifikace zaměření stanice má jít o licencované mimoevropské formáty, konkrétně různé formáty žánru „reality“ a různé formáty zábavních pořadů. Prima Show má vysílat 15 až 24 hodin denně, primárně prostřednictvím celoplošné sítě DVB-T2 (pravděpodobně multiplex 22) a přes internet.

FTV Prima se v posledních měsících potýká s velkou vyprodaností reklamních časů na svých lineárních kanálech. Spouštění nových programů má provozovateli zajistit další reklamní prostor v době, kdy část plnění v rámci klasické televizní reklamy musí přesouvat do videoreklamy na internetu. Reality show je navíc formát, kterému se na kanálech Primy daří a lze jej kombinovaně nabízet i na internetu v rámci placených služeb. V minulosti takto Prima úspěšně nabízela několik řad reality show VyVolení. Konkurenční Nova jde stejnou cestou, ovšem reality show se rozhodla nabízet především prostřednictvím placené streamovací služby Voyo.

Prima Star vykompenzuje nízkou sledovanost CNN. Neohrozí ale další kanály Primy?

Štítky