Dva původně plánované časově posunuté programy teď nejsou pro FTV Prima prioritou, potvrdil Business Development Director této společnosti Lukáš Kubát.

Krátce před spuštěním desátého lineárního programu Prima Show skupina FTV Prima připouští, že by další dva plánované programy Prima Max +1 a Prima Krimi +1 vůbec nemusely začít vysílat. Podle Lukáše Kubáta, Business Development Directora společnosti FTV Prima, nejsou pro společnost prioritou a je pravděpodobné, že jejich licence propadnou. Kubát to řekl na středeční konferenci DIGIMEDIA 2021. Pokud by se Prima chtěla využít, musely by oba časově o hodinu posunuté programy zahájit vysílání nejpozději do roka od získání licence. K tomu došlo loňského 18. listopadu a nic nenasvědčuje tomu, že by Prima Max +1 a Prima Krimi +1 skutečně vstoupily do éteru.

Místo těchto dvou programů FTV Prima spustila již před letními prázdninami archivní kanál Prima Star a pravděpodobně v říjnu spustí i připravovaný program Prima Show zaměřený na formáty reality show. Zařazením desátého programu Primy do celoplošného multiplexu 22 ale bude třeba upravit datové toky a rozlišení stávajících programů. Lukáš Kubát nevyloučil, že se Prima vrátí v pozemním vysílání k rozlišení 540p a HD kvalitu ponechá pouze u hlavního kanálu a zpravodajské CNN Prima News. Dalším důvodem k tomuto kroku mají být jednání s operátory placených televizních služeb, kterým se nelíbí, že Primě musí platit extra distribuční poplatky za možnost zařazení HD verzí kanálů FTV Prima do své nabídky, když jsou ve stejné kvalitě dostupné zdarma v terestrickém vysílání.

Startuje Prima Star. Naladíte ji v multiplexu 22 a T-Mobile televizi

Štítky