Ženský program Novy zahájí vysílání 18. října, oznamuje to prostřednictvím promo smyčky spuštěné v noci na dnešek v multiplexu 24.

Přípravy na start nového, v pořadí již šestého volně vysílaného a celkově jedenáctého programu skupiny Nova, na ženy zaměřené stanice Nova Lady, významně pokročily dopředu. V noci na dnešek Nova spustila v celoplošném multiplexu 24 programovou pozici Nova Lady se statickými upoutávkami na nový kanál. Jejich součástí je informace o startu vysílání 18. října. Ve stejné síti Nova šíří všechny své tematické kanály s výjimkou Novy Cinema, tedy Nova 2 (ode dneška přejmenované na Nova Fun), Nova Action a Nova Gold, a také hlavní kanál TV Nova, který souběžně vysílá i v konkurenčním multiplexu 23 Českých Radiokomunikací.

Nova Lady se má zaměřit především na ženské publikum a výrazně konkurovat zavedené stanici Prima love. Ta dosahuje v průměru tříprocentního podílu na publiku starším 15 let. Nova už během srpna spustila i další dva placené sportovní kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Společně se stanicí Nova International, která vysílá pro slovenské diváky, tak skupina bude provozovat již jedenáct lineárních kanálů, z toho čtyři placené, jeden určený výhradně pro slovenské diváky a šest volně šířených pro diváky v České republice. Z toho pět bude vysílat pozemní cestou v multiplexu 24 provozovaném společností Digital Broadcasting a dva v multiplex 23 Českých Radiokomunikací (hlavní kanál Novy je v obou sítích).

Prima love dostane konkurenci, na podzim zahájí vysílání Nova Lady

Štítky