Týká se to dvanácti zemí a 22 placených televizních kanálů plus dvou služeb typu OTT. Mimo jiné se jedná i o stanice AXN.

Mezinárodní mediální skupina Antenna se dohodla se společností Sony Pictures Television (SPT) na převzetí kanálů AXN, Sony, Viasat 3 a Viasat 6 Pay TV a také služeb On Demand v našem regionu. Konkrétně jde, vedle Česka a Slovenska, o Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Černou Horu, Chorvatsko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Severní Makedonii, Slovinsko a Srbsko.

Publikum zahrnuje více než 100 milionů diváků a nově získané zábavní kanály a služby On Demand (VoD) pokrývají asi 90 % trhu placené televize s více než 24 mil. předplatitelů.

Blíží se soumrak volného televizního vysílání? Rok 2030 může být zásadním předělem

Transakce se týká už zmiňovaných 22 kanálů, které produkují jak vlastní tvorbu, tak šíří produkci velkých studií, včetně Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney a eOne. Antenna Group se podle svých slov „bude snažit vylepšit nabídku kanálů, poskytovat zpravodajský obsah a zábavu, včetně světového i lokálně produkovaného obsahu“.

Sony Pictures Television je jedním z předních poskytovatelů obsahu v televizním průmyslu a provozuje rozsáhlé portfolio stanic v Evropě, v USA, Latinské Americe a také v Asii a Tichomoří.

Antenna Group vlastní a provozuje nejrůznější mediální aktivity v Evropě, Severní Americe a v Austrálii, a to na různých platformách (televize, OTT, rádio, digitální obsah, hudba, vydavatelství a vzdělávání). Patří také k prvním investorům do Facebooku, Twitteru a Spotify. Počet předplatitelů jejích služeb je okolo 150 mil.

Štítky