Dravou cenovou politikou HBO Max útočí na mnohem rozšířenější Netflix. Prvních šest evropských zemí má tuto službu od úterý, dalších 21 včetně Česka se dočká po Novém roce.

Padesátiprocentní slevou pro nové uživatele odstartovala v úterý ve Španělsku, Andorře a čtyřech skandinávských zemích (Švédsko, Norsko, Finsko, Dánsko) inovovaná video služba HBO Max, která postupně nahradí stávající HBO GO. Slevu získají všichni noví předplatitelé, kteří si HBO Max pořídí do konce listopadu a snížený poplatek pro ně bude platit po celou dobu jejich předplatného. V praxi to znamená, že místo stávajících 8,99 euro (225 korun) budou platit pouze 4,49 euro (112 korun) za základní nabídku. Pro porovnání: v České republice vyjde základní předplatné za HBO GO na 159 korun měsíčně a využívat jej lze na dvou různých zařízeních. Konkurenční Netflix má základní předplatné 199 korun měsíčně.

Nova chce bojovat s Netflixem, zaplatí si produkci seriálů a filmů pro internet

Filmové premiéry už 45 dní od uvedení do kin

„Kromě toho, že nabízíme tu nejlepší zábavu, filmy, pořady pro děti a originální seriály na jedné streamovací platformě, která je dostupná na každé obrazovce, umožníme zákazníkům kromě nového ročního předplatného také mimořádnou promo akci s extra výhodným přeplatným využitelným jednou za život. Pro uživatele tak bude snadnější vychutnat si vše, co mají rádi,“ prohlásila Christina Sulebakk, generální ředitelka HBO Max pro region EMEA (Evropa, Blízký Východ a Afrika). Již dříve provozovatel HBO Max oznámil, že při sjednání ročního předplatného nabídne uživatelům přístup ke službě na 12 měsíců za cenu osmi měsíčních plateb. Konkrétně ve Španělsku tak roční předplatné HBO Max vyjde na 69,99 euro, což odpovídá 1750 korunám (146 korun měsíčně).

Společnost WarnerMedia, které HBO Max patří, zároveň zásadně mění svoji politiku ohledně uvádění premiérových filmů v této videotéce. Nově je začne na HBO Max nabízet již 45 dní od premiéry v kinech. Chce se tak přiblížit Netflixu, který produkuje filmy pouze pro svoji internetovou platformu bez kinopremiér. Letos tuto novinku zavede ve Skandinávii, příští rok pak ve Španělsku, Portugalsku, Nizozemsku, Řecku, na Islandu a ve střední a východní Evropě včetně pobaltských zemí. „Spuštěním HBO Max v Evropě je tato služba k dispozici ve 46 regionech celého světa. Je to pro nás důležitý milník, protože pokračujeme v naplňování naší ambice zavést HBO Max po celém světě, takže příští rok přijdou na řadu další země v Evropě a Asii,“ uvedl ředitel HBO Max International Johannes Larcher.

Netflix má v Polsku zhruba milion předplatitelů, v Česku se odhaduje 300 tisíc

HBO Max neomezuje počet zařízení na jedno předplatné

Oproti HBO GO nabízí HBO Max několik nových a vylepšených funkcí. Patří mezi ně personalizace až s pěti diváckými profily na jeden uživatelský účet, možnost sledovat souběžně až tři různé streamy a neomezený počet zařízení na jedno předplatné. Vybrané tituly jsou dostupné v rozlišení 4K a se zvukem 5.1 Sound a Dolby Atmos. Službu je možné sledovat na řadě zařízení a platforem, včetně chytrých televizorů Samsung, LG, přijímačích s operačním systémem Android TV, prostřednictvím streamovacích zařízení jako je Apple TV 4K a Google Chromecast, herních konzolí PlayStation5, PlayStation4, Xbox One a Xbox Mobily, na tabletech a chytrých telefonech i přes desktopy na webu www.hbomax.com.

Stejně jako HBO GO, i HBO Max bude po Novém roce na českém trhu k dispozici i prostřednictvím vybraných placených televizních služeb, zejména pak u operátorů IPTV nebo jako doplněk k placené satelitní a kabelové televizi. V takovém případě si jej zákazník zakoupí v rámci rozšířených balíčků daného operátora. Mimo Spojené státy se HBO Max poprvé rozšířilo letos v červenci, kdy expandovalo do zemí Latinské Ameriky a do Karibiku. Celkem šlo o 39 států, kde provozovatel služby rovněž nabídl novým předplatitelům během prvního měsíce padesátiprocentní slevu na měsíční paušál po dobu trvání jejich předplatného. Pro brazilský a mexický trh získalo HBO Max vysílací práva pro fotbalovou Ligu mistrů UEFA. Uživatelé si také mohou stahovat obsah do svých zařízení, a to maximálně 30 titulů měsíčně.

Do pěti let bude mít chytrou televizi většina domácností na světě, zájem táhnou streamovací služby