Český telekomunikační úřad přidělil provozovateli multiplexu 24 třinácté individuální oprávnění pro využívání kmitočtů k Regionální síti 7.

Nejen České Radiokomunikace (CRA), ale konkurenční Digital Broadcasting bude moci spustit plánovanou regionální televizní síť v Karlových Varech. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) této společnosti vydal individuální oprávnění pro využívání kanálu 43 z vysílače Karlovy Vary – Všeborovice. Vysílat by na něm měla Regionální síť 7, která dosud reálně využívá jediný vysílač České Budějovice – Kluk, ale celkem již od ČTÚ získala oprávnění k využívání 13 kmitočtů. Regionální síť 8 od CRA, která zatím rovněž vysílá pouze v Českých Budějovicích z Včelné, má již 18 individuálních oprávnění pro využívání kmitočtů a v Karlových Varech má vysílat na kanálu 35 z dokrývače Tři kříže.

Oba operátoři zatím tají, kdy své regionální sítě spustí na dalších frekvencích a jaký v nich budou nabízet obsah. Výkonný ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas na zářijové konferenci DIGIMEDIA 2021 pouze připustil, že síť bude regionálně odpojovatelná pro klienty, kteří budou chtít signálem pokrýt menší území než celý kraj (což umožňuje celoplošný multiplex 24 téhož operátora). CRA zatím nechtějí sdělit, zda umožní odpojování v této síti, nebo zda ze všech vysílačů Regionální sítě 8 bude šířen stejný obsah. Většina plánovaných vysílačů obou sítí má nízký výkon v řádu desítek či stovek Wattů, maximálně pak 1 kW.

Karlovy Vary, Most, Teplice: další města pokryje staronová krajská televizní síť CRA