Informační kanál radí divákům, jak správně přijímat pozemní digitální televizní vysílání DVB-T2 a nově také, jak si na přijímačích nastavit oblíbené stanice.

Několik nových informačních spotů, které radí divákům, jak naladit a správně uspořádat oblíbené televizní programy v přijímači, zařadila společnost Digital Broadcasting do svého informačního kanálu „Televize přes anténu“. Stanice vysílá pozemní cestou v celoplošném multiplexu 24, který provozuje rovněž Digital Broadcasting. Na výrobě spotů, které vznikaly v zázemí televize Nova, se podílel anténář Jakub Melín, který už dříve spolupracoval na spotech pro stejnou stanici s informacemi o vhodných televizních anténách pro DVB-T2 a jak správně naladit vysílání ve standardu DVB-T2.

Program Televize přes anténu původně vysílal v Regionální síti 7 ve standardu DVB-T, později jej operátor vypnul, ale po několika měsících se vrátil do pozemního vysílání v rámci multiplexu 24 již ve standardu DVB-T2. Informace o tom, jak naladit DVB-T2, tak pro jeho diváky už postrádaly smysl. Doplněním nových spotů operátor začíná radit divákům, jak naplno využít potenciál nových televizorů schopných přijímat pozemní digitální televizní vysílání v novém standardu.

Štítky