Nejvyšší správní soud v Brně rozhodl o tom, že společnost Česká Muzika si tuto známku v roce 2011 přihlásila ve „zlé víře“ a poškodila tím majitele stejné známky z Maďarska a Rumunska.

Kombinovaná ochranná známka Šlágr TV, kterou donedávna využívala společnost Česká Muzika a také firma Šlágr TV pro provozování stejnojmenné populární televizní stanice, je neplatná. Rozhodl o tom Nejvyšší správní soud v Brně, podle něhož zápis této známky v roce 2011 poškodil práva obchodních společností z Maďarska a Rumunska, kteří provozovali televizní stanici Sláger TV. O zneplatnění ochranné známky Šlágr TV již dříve rozhodl Městský soud v Praze, informovala agentura ČTK.

Česká Muzika založená podnikatelem Karlem Peterkou vedla v minulosti jednání s provozovateli Sláger TV, jež vedla v roce 2011 k uzavření smlouvy o obchodní spolupráci. Jenže právě tehdy si společnost nechala registrovat ochrannou známku podobnou Sláger TV, aniž by to se svými obchodními partnery konzultovala. Podle Nejvyššího správního soudu tak poškodila zájmy maďarské a rumunské společnosti, jimž znemožnila vstup na český trh. Šlágr TV momentálně nevysílá, sama na sebe vyhlásila konkurz poté, co nebyla schopna uhradit pohledávky za distribuci signálu v multiplexech provozovaných Českými Radiokomunikacemi.

Logo maďarské a rumunské Sláger TV, od které měla Česká Muzika okopírovat logo svojí Šlágr TV

Dceřiná společnost CRA, firma Czech Digital Group, která provozuje celoplošný televizní multiplex 23, po provozovateli Šlágr TV požaduje 19,3 milionu korun. Karel Peterka mezitím prostřednictvím svojí další společnosti Československá Muzika získal na Slovensku vysílací licence pro programy Šláger Muzika a Šláger Originál. První z nich vysílá prostřednictvím celoplošného multiplexu 24, kam před časem z multiplexu 23 odešla i původní Šlágr TV. Nové programy však spadají pod regulaci slovenské Rady pro vysílání a retransmisi a v České republice vysílají pouze jako převzaté programy.

Osvědčený model, jak se zbavit dluhů: Šlágr TV se poslala do konkurzu, ale v podstatě vysílá dál

Štítky