Lidovkovou televizi operátor nahradil novým programem Šláger originál, který má být přímým pokračovatelem zaniklé Šlágr TV.

Dva televizní programy ukončily v noci na dnešek vysílání v celoplošném pozemním multiplexu 24. Jeho provozovatel, společnost Digital Broadcasting, vyřadil z nabídky teleshoppingový kanál Klenot TV a lidovkovou televizi Šláger Muzika. Tu nahradil nový program Šláger originál, který má být přímým pokračovatelem zaniklé populární stanice Šlágr TV. Stejně jako vyřazený Šláger Muzika i Šláger originál má vysílací licenci od slovenské Rady pro vysílání a retransmisi a v České republice tak vysílá na základě registrace pro převzaté vysílání.

Skupinu Šlágr nyní tvoří tři televizní programy: volně šířený Šláger originál a placené kanály Šláger Muzika, který v kabelu, na satelitu a v IPTV nahradil vypnutý kanál Šlágr 2, a Šláger Premium. Všechny jsou licencované na Slovensku a nepodléhají tedy regulaci české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Neprovozuje je společnost Šlágr TV, která sama na sebe vyhlásila konkurz kvůli nesplaceným pohledávkám za distribuční poplatky v celoplošném multiplexu 23 provozovaném Czech Digital Group, dceřinou společností Českých Radiokomunikací.

Osvědčený model, jak se zbavit dluhů: Šlágr TV se poslala do konkurzu, ale v podstatě vysílá dál

Více o změnách vysílání Šlágr TV v připravovaném článku

Štítky