Pátá digitální rozhlasová síť provozovatele rádií Hey a Color je zachytitelná nejen z pražského Strahova, kde nově vysílá plným výkonem 1 kW, ale také ze Lbosína u Benešova.

Spuštění druhého vysílače digitální rozhlasové sítě COLOR DAB+ a navýšení výkonu prvního vysílače v Praze oznámil provozovatel tohoto multiplexu a rádií Hey a Color. Dosud bylo možné tento multiplex naladit na kanálu 7C z pražského Strahova, odkud vysílal sníženým výkonem 0,6 kW. Od středy operátor navýšil výkon na maximálně povolený 1 kW. „Toto zvýšení pomůže jak v okrajových oblastech příjmu, tak při vnitřním příjmu v rámci Prahy nebo v autě při jízdě v zástavbě,“ informoval za operátora Jakub Melín. V testovacím režimu pak firma spustila i druhý vysílač v lokalitě Lbosín – Špulka u Benešova.

„Spustili jsme ho prozatím s nižším výkonem cca. 300 W ERP v noci na 23.12. Zároveň proběhlo první sladění SFN sítě a nyní budeme testovat, jak se vysílače doplňují. Budeme rádi za reporty příjmu, ať už v nových lokalitách tak i tam, kde už jste naši síť zachytili jen ze Strahova, zda došlo k nějakým změnám. Po revizi anténního systému začátkem roku následně Špulku plánujeme přepnout také na plný výkon 1 kW,“ dodal Jakub Melín. Během prvních hodin provozu už signál ze Špulky naladili v Plzni a dokonce i v Rakousku, kde lze podle Melína zachytit signál této sítě i ze Strahova.

Česko má pátého operátora digitálního rozhlasu. V Praze odstartovala síť COLOR DAB+

Multiplex COLOR DAB+ obsahuje rádia Hey a Color, Spin Radio 96.2, Expres FM, SkyRock, Samson Digital, Schwarzwaldradio, Slagerradio a Limonádový JOE. Síť zahájila vysílání 17. listopadu.

Televizníweb.cz přinese příští týden rozhovor s Miroslavem Pýchou a Jakubem Melínem a plánech s multiplexem COLOR DAB+

Štítky