The Freestyle, nebo také Samsung SP-LSP3, je primárně určen pro mladé, kterým má nabídnout přenosnost a vysoký stupeň flexibility. A zajímavé doplňkové funkce…

„The Freestyle je unikátní projektor zkonstruovaný s ohledem na maximální všestrannost a flexibilitu tak, aby vycházel vstříc měnícímu se životnímu stylu,“ říká Simon Sung, výkonný viceprezident a vedoucí obchodního a marketingového týmu Visual Display Bussiness společnosti Samsung Electronics. „Nabízí zábavu v libovolném prostředí a podmínkách přesně podle momentálního přání a nálady uživatelů.“

Projektor typu DLP o hmotnosti 830 gramů má rozlišení Full HD, světelným zdrojem je LED a dává výkon až 230 ANSI lumenů. Dokáže vytvořit obraz o maximální úhlopříčce 254 cm (100″) a měl by zvládat jeho automatické vyrovnání, tedy zaostření a korekci lichoběžníkového zkreslení. Dá se také otáčet až o 180 stupňů, takže dokáže promítat obraz na stěnu, strop nebo třeba na podlahu. Zabudovaný audio systém vyzařuje, podle tiskové zprávy, do všech stran a má výkon 5 wattů RMS.

Vedle toho nabízí Samsung Freestyle aplikace a funkce známé z televizorů Samsung, včetně obsahu s HDR10 a HLG a zrcadlení obrazovky z mobilu (Android i iOS). Můžete ho také využít jako náladové osvětlení, reprosystém nebo ho spárovat s televizorem Samsung Q70 a vyšším a následně přehrávat i běžné televizní vysílání, a to i v okamžiku, kdy máte televizor vypnutý.

Pro USA byly spuštěny předobjednávky včera za cenu 899,99 USD. V České republice začnou předobjednávky 17. ledna a na trh se The Freestyle dostane v únoru. Maloobchodní cena pro český trh zatím nebyla stanovena.