Na letošní léto plánuje streamovací služba Disney+ expanzi na český trh a do dalších 41 zemí Evropy, Blízkého východu a Afriky. Prostřednictvím oficiální tiskové zprávy v češtině to oznámila Marta Szafrańska, ředitelka korporátní komunikace The Walt Disney Company pro region střední a východní Evropy se sídlem ve Varšavě. Disney+ je zatím dostupná v 18 zemích západní Evropy a například ve Velké Británii začíná výrazně konkurovat nejpopulárnějším službám Netflix a Amazon Prime Video.

„Disney+ nabídne oblíbené příběhy, které zná celý svět, ale i exkluzivní originální obsah a tisíce pořadů a epizod z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a další zábavní obsah z produkce značky Star,“ upřesnila Szafrańska. Kromě České republiky bude služba od léta dostupná v Alžírsku, Andorře, Bahrajnu, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Černé Hoře, Chorvatsku, Egyptě, Estonsku, Iráku, Izraeli, Jemenu, Jižní Africe, Jordánsku, Kataru, Kosově, Kuvajtu, Libanonu, Libyi, Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Maltě, Maroku, Ománu, Palestině, Polsku, Rumunsku, Řecku, San Marinu, Saudské Arábii, Severní Makedonii, Slovensku, Slovinsku, Spojených arabských emirátech, Srbsku, Turecku a Vatikánu.

Netflix se obává odlivu předplatitelů Disney stáhne úspěšné tituly do svojí služby

Disney+ nabízí filmy a pořady z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a National Geographic, ale také například seriál Simpsonovi a další. Ve vybraných zemích nabízí také zábavní produkci přidružené značky Star. „Díky dlouholeté historii společnosti Disney a její bohaté filmografii bude na Disney+ k dispozici jak filmová a televizní klasika, tak zbrusu nové filmy a pořady z dílny The Walt Disney Studios. Prostřednictvím Star nabídne Disney+ nejnovější obsah ze studií 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures a další,“ dodala Marta Szafrańska.