Pod tradičním jménem „Regent“ tu máme další generaci dobře vybaveného přijímače známé polské značky, která dnes mimo jiné nabízí i elektrické skútry.

Ferguson Regent i351S, prodávaný za 4.250 Kč i u nás, používá DSP a zesilovač o výkonu 2x 15 W (RMS), přičemž zabudované širokopásmové reproduktory mají průměr 6,4 cm (2,5″) a na zadní straně je podporuje bassreflex. Displej typu LCD (TFT) má úhlopříčku 6,1 cm (2,4″) a k dispozici jsou tunery jak pro VKV/DAB, tak pro internet. Velkou devizou pro řadu potenciálních zákazníků bude přístup na síťové médium (UPnP, DLNA) ze kterého lze, oficiálně vzato, přehrávat formáty MP3, WMA, WAV, AAC a FLAC, přičemž první tři využijete i pro USB flash paměť. Tohle poslední dobou moc často nevidíme!

Přijímače DAB v roce 2022? Zvýšený zájem o certifikaci i koupi

Rozhraní USB dovoluje napojené zařízení i dobíjet a Bluetooth 5.0 je překvapivě obousměrné, takže má zvládat nejen streamování z mobilu, ale také výstup na sluchátka, a to se v této kategorii nevidí. K dispozici jsou čtyři přímé volby pro stanice, počet pozic pro tunery oznámen nebyl.

Regent i351S má rozměry 330 x 173 x 115 mm, hmotnost 2,4 kg a spotřeba v pohotovostním režimu je < 3 W, za provozu 30 wattů. Připojení k internetu a na domácí síť zajišťuje Wi-Fi na frekvenci 2,4 GHz. Přijímač je ke koupi v černé, bílé a v tzv. tmavém dřevu.

Štítky