Spolupořadatelem letošního ročníku se stala Asociace komerčních televizí (AKTV). Oznámila to Asociace HbbTV, což je celosvětová iniciativa zaměřená na poskytování otevřených standardů pro pokročilé televizní služby dodávané jak za pomoci vysílacích, tak a širokopásmových internetových sítí pro nejrůznější připojená zařízení.

Desátý ročník Sympozia HbbTV plus HbbTV Awards 2022 se uskuteční 9. a 10. listopadu v Praze a opět se ho zúčastní nejrůznější organizace. Od provozovatelů platforem, vysílatelů a inzerentů, přes dodavatele nejrůznějších nástrojů a softwaru pro reklamu až po technologické firmy a společnosti zaměřené na tvorbu standardů.

Asociace HbbTV uvedla další inovaci HbbTV 2.0

„Loňského velmi úspěšného 9. ročníku HbbTV Sympozia a HbbTV Awards v Paříži se zúčastnilo kolem 180 návštěvníků. Jsme velmi rádi, že se naše další akce uskuteční v Praze, protože právě v zemích střední a východní Evropy hraje standard HbbTV důležitou roli a jeho význam roste. Tento krok je také oceněním velmi aktivního přístupu místních hráčů, kteří na trhu ve velkém zavádějí inovativní služby HbbTV,“ prohlásil Vincent Grivet, předseda Asociace HbbTV a dodal: „V AKTV jsme našli ideálního partnera pro organizaci, propagaci a realizaci celé akce.“

Informace o programu konference, kategoriích udělovaných cen, účasti a příležitostech pro sponzorování a komerční podporu budou včas upřesněny.

Asociace HbbTV je neziskové sdružení registrované ve Švýcarsku, které má přibližně 80 členů, k nimž patří výrobci televizorů, velké evropské vysílací společnosti a televizní platformy i celá řada dodavatelů technologií a čipových sad.

AKTV – Asociace komerčních televizí – vznikla v roce 2017 jako sdružení provozovatelů pozemního televizního vysílání s cílem hájit, podporovat a propagovat společné zájmy komerčních vysílatelů v České republice. Zakládajícími členy jsou televizní skupiny Nova, Óčko a Prima.