Na 8. března ohlásila společnost TimeWarner start svojí inovované streamovací služby HBO Max v České republice. Od tohoto data nahradí současnou videotéku HBO GO a také službu HBO OD.

Ke stejnému datu dojde ke změně také na Slovensku. Nová služba bude pro stávající zákazníky HBO GO stát 132 korun měsíčně a za stejný poplatek ji získají i ti, co si HBO Max předplatí do konce března. Pokud svůj účet nezruší, budou mít zvýhodněnou cenu garantovanou po celou dobu svého předplatného. Zájemci, kteří si HBO Max pořídí po 31. březnu, budou mít tuto službu za 199 korun měsíčně.

Tvrdě proti konkurenci

Stejnou základní cenu má i konkurenční Netflix, který však na rozdíl od současného HBO GO nabízí až pět různých uživatelských profilů se samostatnou historií a možnost souběžného přehrávání na více zařízeních. Stejnou možnost nyní budou mít i uživatelé HBO Max, kteří se za základní cenu dostanou i k obsahu v rozlišení 4K a HDR, zatímco Netflix jej nabízí pouze za premiérové předplatné ve výši 319 korun měsíčně (HBO Max má ale v této kvalitě velmi málo titulů). Kartami letos zamíchá ještě služba Disney+, která na český a slovenský trh vstoupí v průběhu léta. Očekává se, že poté Disney stáhne řadu svých titulů z Netflixu i dalších streamovacích služeb.

Velkou konkurenční výhodou HBO Max bude poměrně rychlé uvádění premiérových filmů od TimeWarner, které se do služby dostanou již 45 dní od premiéry v kinech.

Disney+ přijde v létě Dočká se Česko a 41 dalších zemí

Více informací, jak se bude HBO Max lišit od současného HBO GO, přineseme v zítřejším článku.