V minulých dnech jsme vás informovali o on-line videotékách, které nás v nejbližší době čekají, resp. přicházejí do Česka. Tady je malé shrnutí s odkazy na další materiál.

Nejaktuálnějším tématem je dnes HBO Max, které tu budeme mít (máme mít) 8. března. Přináší celou řadu novinek, ale nejdůležitější podle nás bude to, kdy se objeví fyzicky, tedy kdy bude k dispozici – ve formě aplikace – na zařízeních, typicky televizorech. Tohle není jasné, někteří výrobci jsou podle našich informací stále ještě v jednání, což se netýká pouze Maxu, ale i dalších uváděných VoD. V každém případě, pokud máte o některou z níže uvedených VoD zájem a pořizujete si nový televizor, nezapomeňte se na to zeptat.

Netflix se obává odlivu předplatitelů Disney stáhne úspěšné tituly do svojí služby

HBO Max (jak se liší?) bude levné, konkurovat má především kvalitou obsahu, což typicky u Netflixu není právě silnou stránkou, dále rychlými premiérami a také vlastním obsahem typu „trhák“, který chystá. A tady jde letos především o House of the Dragon (zatím česky jako Rod Draka).

Taktéž s napětím je očekávána video služba Disney+. Na český trh a do dalších 41 zemí Evropy, Blízkého východu a Afriky dorazí někdy v létě a uvedení bude znamenat značné zvýšení konkurence i pro Amazon a zejména Netflix. Navíc má dojít ke stažení části (většiny… dosaďte si) obsahu z dalších videoték, takže…

Takže taková malá revoluce.

U Disney+ najdete jak vlastní produkci, tak Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a věci značky Star. Jinak řečeno nabídne snímky ze studií 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX či Searchlight Pictures.

Služba Sky Showtime, patřící společnostem Comcast Corporation a Viacom CBS, právě oznámila, že obdržela souhlas od regulačních orgánů pro více než 20 evropských zemích, a to včetně Česka a Slovenska. Opět půjde o videotéku typu SVoD, tedy Subscription Video on Demand (předplatitelská) a i když nebyl přesný termín uvedení oznámen, má být prý spuštěna letos. Obsah půjde například od NBC Universal, Nickelodeon, Paramount Pictures, Peacock, Showtime, Sky Studios či Universal Pictures.

Samá velká jména…