AKTUALIZOVÁNO, UVNITŘ FOTOGALERIE – Na pohled robustní i když nijak velký stolní stereo přijímač nabízí skoro kompletní výbavu. Jediné co chybí (neuvádí se), je přehrávání muziky ze serveru domácí sítě LAN.

 

AKTUALIZOVÁNO, 22.2.2022: V reakci na náš článek se ozvalo zastoupení Technisatu s potvrzeným prohlášením, že i když sice je (bylo) na oficiálních stránkách výrobce bezdrátové dobíjení uvedeno, rádio ho skutečně nemá.

AKTUALIZOVÁNO, 17.2.2022: V reakci na článek nám společnost Atos Elektro oznámila, že už zná ceny a dokonce přijímá předobjednávky. Takže Technisat 570 CD IR přijde na 4.750 Kč, Technisat 380 CD IR pak na 6.990 Kč. Zápůjčku přijímačů máme přislíbenu.

 

Přichází s osvědčeným stolním designem, tedy mechanikou CD pod displejem a s dvojicí širokopásmových reproduktorů vyzařujících do stran doplněných o bassreflex na zadní straně, což vidíte ve fotogalerii. Výbavu doplňuje trojice rozhlasových tunerů, audio vstup, Bluetooth 4.2 (profily AVRCP, A2DP, HFP, HSP), Wi-Fi 4 i na 5 GHz a USB dovolující nejen přehrávání hudby v MP3, ale i dobíjení napojeného mobilu. To ale jde – podle webové stránky výrobce – i bezdrátově a pokud se to potvrdí, půjde nejspíše o obecný standard Qi.

K TÉMATU: Stolní rádia Technisatu na nejbližší měsíce? Vysoké výkony zesilovačů…

Jak vidíte ze snímků, bohaté ovládání, včetně tlačítek přímé volby uložených stanic, je přímo na přístroji, využít ale můžete i dálkového ovladače nebo aplikace Technisat Connect, která je volně ke stažení.

Displej LCD (TFT) má úhlopříčku 2,4″ (6,1 cm), pro každý z tunerů, včetně internetového máte 20 pozic k uložení stanic a výkon zesilovače je udáván na 2x 5 W (RMS).

Nechybí ekvalizér, české menu a využít můžete i aplikaci pro příjem Spotify, včetně toho, co výrobce označuje jako Spotify Free. Rozměry rádia jsou 291 x 145 x 217 mm, k dispozici je také napojení sluchátek přes obvyklý 3,5mm jack.

Technisat DigitRadio 570 CD IR má být ke koupi někdy na přelomu měsíce, cena zatím neznámá.

Štítky