Dlouho očekávané datum vstupu streamovací služby Disney+ na český trh je konečně známé. Společnost The Walt Disney dnes oznámila, že se tak stane 14. června.

Cena měsíčního předplatného bude 199 Kč, ročního pak 1 990 Kč (při ročním předplatném vyjde Disney+ v průměru na 165 korun měsíčně). Oproti konkurenčním službám vyjma Netflixu tak Disney+ bude o něco dražší. Provozovatel slibuje přístup k exkluzivnímu obsahu z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a Star. „Uživatelé se tak mohou těšit na seriály jako Boba Fett: Zákon podsvětí, Mandalorian či Moon Knight,“ uvedla mediální zástupkyně Disney+ pro český trh Lenka Tungová.

„Shlédnout budou moci také film Shang-Chi a legenda o deseti prstenech nominovaný na Oscara, kde hlavní role ztvárnili Simu Liu a Awkwafina. Chybět nebude ani další nominovaný film na Oscara – Luca ze studia Disney a Pixar. Dále filmy, které byly letos oceněné Oscarem – Encanto z produkce Walt Disney Animation Studios, který vypráví příběh o jedinečné rodině Madrigalových, či Cruella s Emmou Stone,“ dodala Tungová. Předplatitelé Disney+ najdou v nabídce také akční komedii Free Guy s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli, též nominovanou letos na Oscara, seriály Simpsonovi nebo Chirurgové.

Těšit se mohou i na seriál National Geographic Svět očima Jeffa Goldbluma, kde nás Jeff vezme na zábavnou, důvtipnou a hravou jízdu. V každém díle tahá za nitku zdánlivě známého tématu, aby odhalil svět překvapivých souvislostí a fascinujících tajemství, vědy a historie. Disney+ nabídne vysokou kvalitu obrazu a možnost streamovat až na čtyřech zařízeních najednou, neomezené stahování až na deseti zařízeních, podporu IMAX Enhanced u vybraných titulů, možnost nastavení až sedmi různých profilů, včetně možnosti nastavit dětský profil, který má snadno ovladatelné rozhraní vhodné pro děti s přístupem k obsahu přiměřenému k jejich věku.

S čím odstartuje Disney+? Tenhle kanál není (jen) pro mladý